e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Jazz pod horami rozezní chomutovský Špejchar

publikováno: 15.10.2016, kategorie: Hudba, autor: Tereza Dvořáková

Sdílet: facebook twitter google+

Jazzová formace Limbo s frontmanem Pavlem Hrubým zavítá ve čtvrtek 20. října v 19,00 do prostor galerie Špejchar při bývalé jezuitské koleji v Chomutově. Startuje tak seriál koncertů Jazz pod horami. Další pokračování se chystá na prosinec.

"Chceme do Krušných hor přivážet kvalitní jazz a jemu blízkou hudbu. Hned první koncert nastaví laťku vysoko. Nejen Limbo ale i Pavlovy další hudební projekty kritici pravidelně řadí k tomu nejlepšímu na české hudební scéně," vysvětluje jedna z organizátorek akce Tereza Dvořáková.

Limbo jsou čtyři špičkoví muzikanti, kteří hudbu tvoří přímo na jevišti. Mistrovství improvizace je hlavním poznávacím znamením kapely. "Limbo je kapela rozkročena mezi vícero žánry, v podstatě je nad nimi," lze se dočíst na webu Limbo-multimusic.cz.

Chomutovský Špejchar si vybral sám Pavel Hrubý. „Když jsem tam vlezl a zahoukal si, okamžitě jsem byl nadšen určitou „kostelní“ akustikou galerie, kterou málokdy s Limbem můžeme zažít. Tento typ akustiky nás inspiruje k jinému způsobu hraní než v běžných klubových prostorách. A navíc miluji výtvarné umění, tudíž hrát mezi obrazy je vlastně krásný sen,“ vysvětluje.

Koncertu bude předcházet projekce filmu k deseti letům kapely, na němž se podílel spoluorganizátor Jazzu pod horami Mirek Koranda.

Vstupné na koncert je 100 Kč. Na prosinec organizátoři chystají pokračování. V Hotelu Sudety vystoupí mezinárodní jazzová formace Cirilic. Podrobnosti na http://jazzpodhorami.cz.