e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

FESTKLIP zvolí nejlepší hudební klipy, vyhlášení zůstává v Mostě

publikováno: 15.10.2016, kategorie: Hudba, autor: Magdaléna Jenčíková

Sdílet: facebook twitter google+

Slavnostní vyhlášení výsledků se uskuteční v pátek 18. listopadu v mosteckém Metro music clubu. Festival v Mostě před sedmi lety vznikl a vítězové jednotlivých ročníků byli vyhlašováni právě v tomto městě. A to i přesto, že přihlášené kapely jsou dnes z celé republiky a dokonce i ze Slovenska.

„Princip a cíl festivalu je každý rok stejný. Zviditelnit začínající regionální kapely a podpořit jejich prezentaci na sociálních sítích a v regionálních televizích," říká k festivalu Pavel Fekete ze společnosti MISTRAL TV produkce, která FestKlip každoročně pořádá.

Soutěžní klipy lze přihlašovat od 15. října 2016 na stránkách festivalu www.festklip.cz. Stačí vyplnit formulář a připojit klip. Hodnocení nápadu a kreativity při zpracování je následně posuzováno ze dvou rovin. Hodnotí odborná porota složená z muzikantů, kameramanů a dalších, slovo ale dostane i veřejnost při anonymním hlasování po internetu. „Hlasování je férové, z jedné IP adresy lze dát hlas jen jednou. Ukončeno bude den před vyhlášením, 17. listopadu ve 24:00 hodin," dodává Pavel Fekete.

„Přihlášené klipy budou kromě internetu podpořeny i v Regionální televizi.cz, která vysílá po celé České republice. Vyhlášení výsledků budou provázet koncerty pozvaných kapel. A protože každým rokem plánujeme nějakou novinku, letos to bude přenos večera on-line po internetu," doplňuje za MISTRAL TV produkce Iva Blažková.

Loni se festivalu zúčastnilo 22 kapel, pro klipy hlasovali fanoušci z 1086 unikátních IP adres. Protože jde o podporu začínajících regionálních kapel, podmínkou pro prezentaci v rámci festivalu je fakt, že kapela nesmí být zastupována OSA.