e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

ZOO připomíná výročí narození Ch. Darwina soutěží

publikováno: 15.10.2009, kategorie: Vzdělávání, autor: Oldřich Urban

Sdílet: facebook twitter google+

Letošní rok se slaví po celém světě dvousté výročí narození britského přírodovědce a zakladatele evoluční biologie Charlese Darwina (1809 – 1882). Zároveň letos uplynulo 150 let od prvního vydání jeho díla O původu druhů. Zoologická zahrada Děčín reaguje na tuto skutečnost vyhlášením projektu nazvaného „Darwinovo výročí“. Jeho cílem je přimět žáky k zamyšlení nad Darwinovým odkazem.

Svou úvahu nad Darwinovými myšlenkami mohou zájemci o účast v tomto projektu zasílat v elektronické podobě na e-mailovou adresu: vyuka@zoodecin.cz anebo v písemné podobě na adresu Zoologická zahrada Děčín – Pastýřská stěna, p.o., Žižkova 1286/15, 40502 Děčín IV, a to do 30. 11. 2009.

Zoo Děčín přijímá všechny úvahy, bez ohledu na to, zda s Darwinovými myšlenkami vyjadřují souhlas, či nikoliv. Délka práce je doporučována minimálně na jednu stránku A4, písmo Times New Roman, vel. 12. Úvaha musí obsahovat jméno pisatele, věk, adresu školy a třídu. Projektu se mohou zúčastnit žáci všech věkových kategorií.

Vyhodnocení projektu je naplánováno na leden 2010. Odměněni budou autoři tří nejzajímavějších příspěvků. Případné dotazy zodpoví pracovníci Centra návštěvnických služeb Zoo Děčín na telefonním čísle 412 531 626.