e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Litvínov pořádá soutěž o nejlepší jablko

publikováno: 15.9.2017, kategorie: Zajímavosti, autor: Marta Novotná

Sdílet: facebook twitter google+

Podruhé se v Litvínově koná soutěž o nejlepší litvínovské jablko. Pěstitelé se mohou přihlašovat až do 19. října. Výstava a ochutnávka jablek proběhne v rámci Oslavy sklizně a řemesel, která se bude konat v sobotu 28. října v zámku, zámeckém parku a Voigtových sadech v Litvínově.

Účastníci soutěže se přihlásí do 19. října 2017 e-mailem: marta.novotna@mulitvinov.cz, telefonicky 778 717 731 nebo osobně v informačním turistickém centru v litvínovském zámku Valdštejnů. 

Soutěžící přinesou dne 28. října v 9,30 hodin do informačního centra litvínovského zámku Valdštejnů 10 jablek k výstavě a zároveň k ochutnávce. V čase od 10,00 do 15,00 hodin proběhne výstava a ochutnávka jablek, u které mohou být soutěžící přítomni. Veřejnost pak bude jablka hodnotit a přidělovat body. V 16,00 hodin bude v obřadním sále zámku předána cena nejlepšímu pěstiteli, a to keramické jablko z dílny litvínovské keramičky Evy Šiškové.

Soutěž se uskuteční v rámci Oslavy sklizně a řemesel, která bude probíhat v sobotu 28. října v zámku, v zámeckém parku a ve Voigtových sadech. O programu akce, kterou pořádá město Litvínov a Destinační agentura Krušné hory, vás budeme ještě informovat.