e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

První Cena města Klášterce nad Ohří udělena Vasilu Želevovi

publikováno: 15.9.2016, kategorie: Zajímavosti, autor: Adéla Chlupová

Sdílet: facebook twitter google+

Kulturní program městských slavností Klášterecké promenády v Lázních Evženie byl v sobotu 10. září obohacen o slavnostní předání Ceny města Klášterce nad Ohří panu Vasilu Želevovi. Tato cena byla letos udělena poprvé, a to dle pravidel schválených v únoru zastupitelstvem města. 

Poté byla požádána veřejnost o nominaci kandidátů. Z došlých nominačních listů vzešlo 9 kandidátů, o udělení ceny kandidátovi s největším počtem hlasů rozhodli v červnu zastupitelé tajným hlasováním. Nejvíce hlasů získal pan Vasil Želev. Cenu představuje originální soška z autorské dílny Jitky Kůsové Valevské, která připomíná filmového Oscara (více v rozhovoru s autorkou).

Pan Vasil Želev získal Cenu města Klášterce nad Ohří za dlouholetou činnost v zápasnickém sportu. V roce 1971 založil oddíl zápasu a od té doby se nesmazatelně zapsal do historie kláštereckého, regionálního, republikového, ale i světového sportu. On sám byl úspěšným zápasníkem, obsadil 1., 2. a 3. místo na Mistrovství republiky a 3. a 4. místo na Mistrovství světa veteránů. Po skončení aktivní činnosti stále vede oddíl zápasu, kde předává své bohaté zkušenosti mládeži, vychoval řadu krajských a republikových vítězů i českých reprezentantů. V loňském roce získal prestižní titul Zasloužilý trenér ČR v řeckořímském zápasu a volném stylu. Gratulujeme!