e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Také v Lounech se uskuteční Běh naděje

publikováno: 15.9.2011, kategorie: Sport, autor: Ladislav Bába

Sdílet: facebook twitter google+

Již počtvrté se tuto sobotu 17. září uskuteční v Lounech Běh naděje. Jde o pokračování tehdejšího velice populárního běhu Terryho Foxe, který musel být pro administrativní a autorské problémy přejmenován právě na Běh naděje.  Město Louny se tak opět zařadí mezi více než sto míst v republice, kde se tento charitativní běh koná. Jeho výtěžek je určen na výzkum rakoviny.

Už tradičně se na jeho uspořádání podílejí Sokol Louny a Základní škola J.A.Komenského. A právě před touto základní školou bude start a cíl běhu.

Celý program bude zahájen v 9.45 hod. procházkou městem, ta je určena převážně pro seniory a uskuteční se v rámci Dne dědictví. Trasa předpokládá návštěvu historicky cenných lounských kostelů, počínaje kostelem U Matky Boží, přes svatého Mikuláše, Nejsvětější Trojici a Čtrnácti pomocníků a končí v Sokolovně, kde bude též připravena prohlídka a malé občerstvení.

Hlavní start běžců je naplánován na desátou hodinu. Pro cyklisty, koloběžkáře a další zájemce jedoucí na všem co má kolečka je start v 10,15 hodin.  

I letošního roku povede trať městem a jeho okrajem. Pro každého kdo projde, projede či proběhne cílem je připravena cílová plaketa a občerstvení.