e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 17. až 18. července

publikováno: 15.7.2020, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Naplno se rozjela sezóna hudebních festivalů a koncertů pod širým nebem. Nabídneme jich tento víkend desítku. K tomu vinné trhy i pivní festival, pohádkové safari, noční prohlídky a středověké klání.

Kino na sjezdovce
Neobvyklé místo pro filmové představení zvolili v Meziboří u Litvínova. V sobotu 18. července se tam bude promítat na sjezdovce. Začíná se po setmění, vstup je zdarma a na programu komedie Ženy v běhu.

Vinné trhy
Regionální vína budou k prodeji i ochutnání v sobotu 18. července v Březně u Chomutova. V obecním parku nabídnou své výrobky vinaři z Března a okolí, dále Willomena z Chlumce a Chrámecké vinařství. Vína doplní stánky s dalšími dobrotami i pivem, hrát bude hudba. Otevřeno od 14,00 do 22,00 hodin.

Pohádkové safari
Jen jediný víkend bude chomutovským zooparkem jezdit oblíbené Pohádkové safari - v pátek 17. a sobotu 18. srpna. První výpravy do říše pohádek ale vyrazí už ve dvě odpoledne a jezdit budou až do večera. Každý letní víkend pak vyráží také noční safari. Více se dozvíte v článku Pohádkové safari v zooparku jen jediný víkend.

Historií zámku
Pokud vás zajímá historie zámku Červený Hrádek ve 20. století, můžete se vydat v neděli 19. července na tématickou komentovanou prohlídku. Začíná v 11,00 a 15,00 hodin.

Raskwerfest
V Postoloprtech v zámecké zahradě se koná v sobotu 18. července rockový hudební festival, jehož hlavní hvězdou bude kapela Abraxas, která zahraje od osmi večer.. Začátek festivalu je v 15,00 hodin a dále vystoupí Deficit, Prostatix, Alocation, Halo of the Sun. Vstupné je 100 Kč.

Tipy na koncerty
V sobotu 18. července pokračuje dalším koncert letní série v zámeckém vinařství Johann W v Třebívlicích. Od 19,00 hodin koncertuje Michal Hrůza, vstupné 350 korun.
Ve Františkánském klášteře v Kadani bude v sobotu 18. 7. koncertovat pěvkyně Edita Adlerová. Posluchače čeká španělský večer s Carmen. Začátek ve 20,00 hodin, vstupné 120 korun. V neděli pak od 19,00 hodin zahraje country rocková kapela Úlet.
V sobotu 18. července se na Loučkách v Litvínově od 17,00 koná Rockfest, zahraje například kapela Harley, Alkehol a další, v neděli pak na Loučkách od 18,00 hodin koncertuje kapela Divokej Bill, vstupné 490 korun.
Minicountry festival se koná na zámku v Pátku nad Ohří v sobotu od 13,00 hodin, hrají kapely Gladly S. W., Karavana, Sebranci, MudrIng. Vstupné 100 Kč.
V Teplicích pokračují letní koncerty v Zahradním domě se Severočeskou filharmonií Teplice. V pátek 17. července diriguje Michael Roháč, začátek v 16,30 hodina a vstup zdarma.
V Bílině v letním amfiteátru na Kyselce začíná v pátek 17. července v 16,00 hodin 17. ročník Koncertu pro Kamerunské kozy. Hrají kapely Furyant, Do řady, Kurtizány z 25. avenue a Argema, vstupné na místě 350 Kč.
Na Doubravce v Teplicích koncertuje v sobotu 18. července Monkey Business, kteří vyrazili na turné. Začátek ve 20,00 hodin.

Sochání
Pátý ročník výtvarné dílny pod širým nebem se koná v Zahradě Křížovy vily v Žatci. Naučíte se sochat do tvárného Ytongu. Dílna se otevře v sobotu 18. července ve 13,00 hodin, vstupné 50,- Kč, děti polovic. 

Noční maják
V sobotu 18. července můžete opět vystoupat na noční chmelový Maják v Žatci. Od 20,00 hodin nejprve začíná noční prohlídka výstavy Pravěk v Žatci a poté následuje výstup s Homolupuly. Sraz je u chmelového majáku.

Prohlídka parku
Na sobotní odpoledne 18. července připravilo město Klášterec nad Ohří další z komentovaných prohlídek zámeckého parku. Tentokrát s vámi František Kroupa projde Zámecký a Stíbalův okruh. Vstupenky jsou k zakoupení v infocentru pod radnicí, sraz v 16,00 hodin u kašny před zámkem. Vstup 30 korun.

Ještě jednou park, tentokrát noční
Další prohlídku zámeckého parku nabízí Krásný Dvůr na Podbořansku. Tentokrát to bude procházka večerní, která začíná 18. července v osm hodin. Čeká vás i návštěva osvětleného Novogotického templu s vyhlídkou na park. Procházka trvá asi dvě hodiny a měří 6 km, vstupné 130 Kč dospělí, 90 Kč děti.

Bělušické slavnosti
Bělušice na Mostecku pořádají v sobotu 18. července slavnosti. Konají se od 15,00 hodin na fotbalovém hřišti. Připravena je dětská show, soutěže a vystoupí kapely Holki, Michal Tučný a Poslední kovbojové revival a Peter band. Od osmi hodin je připravena koncertní verze muzikálu Mamma Mia a večer zakončí program kapela Sortiment.

Ústecký BeerFest
V Letním kině v Ústí nad Labem se v sobotu 18. 7. od 14,00 hodin koná pivní festival s prezentací regionálních pivovarů a hudbou. Zahrají revivalové kapely Lucie, Kabát, Nazarethů, ale také YoYo Band.

Okno do středověku
Nahlédnout do středověku můžete v sobotu 18. července na hradě Hasištejn na Chomutovsku. Čekají vás dobová tržiště, šermířské vystoupení, malá bitva o hrad, dobová hudba a spousta dobrého občerstvení. Při dobrém počasí se můžete večer těšit na velkolepou ohnivou show. Hradní brány se otevřou v 10,00 hodin.

Plutofest
Park zámku v Peruci ožije rockovou hudbou. V sobotu 18. července se koná již 16. ročník hudebního festivalu Plutofest. Start programu je v 15,30 hodin a zahrají třeba Jokers, IDIO & IDIO, Totální nasazení či Covers for Lovers. Vstupné na místě 250 korun.

Poutní procesí
Poutní procesí ke svaté Máří Magdaleně se koná v sobotu 18. července v Zubrnicích. Sraz poutníků před mlýnem Týniště 27 v 10,00 hodin, z Ústí nad Labem můžete přijet historickým motorákem Zubrnické museální železnice. Cestou od mlýna se odehraje divadelní fraška o životě Maří Magdaleny. Odpoledne budou otevřeny hned tři výstavy a po celý den se konají dílny a program pro děti. Ve 13,30 hodin zahraje Divadlo na klice a Panoptikum Maxe Fische, bohoslužba začíná v poledne.

Fotbalová exhibice
Oficiální otevření zrekonstruovaného areálu Fotbalového klubu Louny se uskuteční v neděli 19. července. U této příležitosti se uskuteční exhibiční utkání Sigiteamu proti výběru Loun. Začátek utkání je v 15,00 hodin, chybět nebude program pro děti. Po utkání proběhne autogramiáda Sigiteamu.

Mostík
Odpoledne pro celou rodinu pořádají neziskové organizace Mostecka v pátek 17. července od 17,00 hodin v areálu letní scény Benedikt v Mostě. Připraveny budou soutěže pro celou rodinu, oheň s možností opékání buřtů a hrát bude kapela Rádiovky.

Další tipy můžete vyhledávat prostřednictvím Kalendáře akcí.

Foto: Z festivalu Plutofest v Peruci 2019.