e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Dolní Poohří oslaví Den Ohře v Kadani

publikováno: 15.7.2019, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Oslava řeky Ohře, největší slavnost pořádaná Destinační agenturou Dolní Poohří, se letos vrací do Kadaně. Tam měl Den Ohře svou premiéru v roce 2015. Akce se koná opět na Nábřeží Maxipsa Fíka, přímo pod kadaňským hradem, a to v sobotu 27. července odpoledne.

„Den bude zaměřen na zážitky pro rodiče s dětmi. Hudební vystoupení, soutěže, atrakce - to vše bude připraveno pro vaše nejmenší,“ zve návštěvníky ředitel Destinační agentury Ing. Lukáš Pichlík. Na oslavě samozřejmě nemůžou chybět pohádkové bytosti z Dolního Poohří - víla Ohřinka, skřítek Ohřínek a víla Egerie. „Uvítáme všechny děti v kostýmu víly Ohřinky nebo skřítka Ohřinka. Mohou se zúčastnit  soutěže o nejhezčí kostým. Připraveny pro ně máme zajímavé ceny,“ dodává Lukáš Pichlík.

Program začne ve 13 hodin slavnostním křtem nových publikací, mezi nimi i dalšího dílu dětského Putování s Ohřinkou po hradech, zámcích  a kostelích Dolního Poohří. Dojde také na předání certifikátů POOHŘÍ regionální produkt® novým držitelům této značky. Během odpoledne je připraven dětský kabaret, šermířské i bubenické vystoupení. K dobré náladě bude hrát také kapela DEFICIT z Postoloprt a krojovaná dechovka. Děti si mohou vyzkoušet netradiční atrakce jako aquazorbing na řece či bumperfotbal, půjčit si šlapadlo či lodičku nebo si nechat pomalovat obličej. Program doplní stánky s občerstvením včetně originálních certifikovaných produktů POOHŘÍ regionální produkt®. 

Den Ohře, pořádaný Destinační agenturou Dolní Poohří, se poprvé konal v Kadani v roce 2015. Jeho dalšími zastávkami byla města Klášterec nad Ohří, Žatec a naposledy výstaviště v Lounech.

Program Dne Ohře: 
13:00 Slavnostní zahájení akce
13:15 Křest nových publikací Dolního Poohří a předání certifikátů POOHŘÍ regionální produkt®
13:30 Hudební divadlo Hnedle Vedle – Dětský kabaret
14:15 Šermířské vystoupení SHŠ Mortis 
14:30 kapela DEFICIT Postoloprty
15:15 DA BezeVšeho – tancování s vílou Ohřinkou
15:30 Bubenický „průvod“ – perkusní show 
15:45 Vyhlášení výsledků soutěže o vílu Ohřinku a skřítka Ohřínka 
16:00 Šermířské vystoupení SHŠ Mortis
16:15 DA BezeVšeho – tancování s vílou Ohřinkou
16:30 Hudební divadlo Hnedle Vedle – Dětský kabaret 
17:15 Šermířské vystoupení SHŠ Mortis
17:30 kapela V. Béreše – krojovaná dechová hudba
19:00 konec akce