e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 17. až 19. července

publikováno: 15.7.2015, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Chcete si prázdniny zpestřit hudbou? Na tento víkend jsme pro vás našli směsici od rockového festivalu přes folkové odpoledne po operní vystoupení či noc se symfonickým orchestrem. Osvěžení nabídne jezero Chmelař, kde budou řádit piráti, netradiční prohlídky zámky ve Velkém Březně a Jimlíně, divadlo Krásný Dvůr...

Pohádkový karneval
Už ve čtvrtek 16. července můžete vzít děti do letního kina v Chomutově, kde je pro ně od 10,00 hodin připraven pohádkový karneval s Liduščiným divadlem. Masky jsou vítány.

Vysmáté léto
Jeden z největších hudebních festivalů v regionu otevře své brány v sobotu 18. července v 10,00 hodin v Kadani pod hradbami. Během dne vystoupí třba David Koller, Miro Žbirka, Vypsaná Fixa, Petr Kolář, Xindl X, Mandrage, Support Lesbians, Harlej, Wohnout a další. Vstupenky na místě stojí 700 Kč, předprodej za 600 Kč končí v pátek. Podrobný program na http://www.rockfest.cz/

Softbalové mistrovství
Celý týden probíhá v Mostě v areálu na Ovčíně (u autodromu) Mistrovství světa juniorů v softbalu. Finálové boje budou probíhat v sobotu 18. července, od 12,00 hodin se hraje o 3. místo, od 15,00 hodin o páté a finále proběhne v 18,00 hodin. Přijďte fandit, neboť reprezentace ČR obhajuje zlatou medaili z posledního Mistrovství Evropy v Dánsku z roku 2013.

Za operou
Divadelní prázdniny moc možností, kam vyrazit na divadlem či operou, nenabízí, a tak je série operních představení v teplickém divadle vítaným zpestřením nejen pro lázeňské hosty. První představení se koná 17. července a bude mít Figarova svatba. O dalších operních večerech se dočtete v článku Operní léto v Teplicích.

Folková kytara
Jiný hudební styl nabídne Osecká kytara – folkový festival na koupališti v Oseku, který se koná 18. července od 16,00 hodin. Kdo bude hlavním hostem napoví článek Na folkové Osecké kytaře zahrají Nezmaři.

Města čtou
Až do soboty 17. července je otevřena čítárna v Jirkově pod městskou věží. Nabízí nejen občerstvení s knihou či časopisem a nápojem, ale také odpolední čtení a besedy, vždy od 16,00 hodin. Vše se dočtete v článku Čítárna pod jirkovskou věží

Cesta žita a pšenice
Zajímavým tipem na výlet bude tento víkend Vernerův mlýn v Brlohu na Lounsku. Kromě běžné prohlídky muzea mlynářství a dochované technologie mletí vám v neděli 19. července zpestří odpoledne ukázky strojů v chodu. Více se dozvíte zde

Noční prohlídka
Horní hrad u Stráže nad Ohří přivítá návštěvníky v sobotu 18. července po osmé hodině večer. Kromě poutavé procházky setmělým hradem vás čeká i vystoupení šermířů, ohňová show a koncert Karlovarského symfonického orchestru. Podrobnosti čtěte v Magazínu.

Dostihy
Vrcholný dostih sezóny se pojede v sobotu 18. července na hipodromu v Mostě, a to OAKS. Kromě osm rovinových i steeplechase dostihů uvidíte také dostih poníků s mladými žokeji a můžete se zapojit do kloboukové soutěže.

Divadlo na zámku
Dvě divadelní představení - jedno pro dospělé a druhé pro dětské diváky, chystá na tento víkend zámek v Krásném Dvoře na Podbořansku. V sobotu večer se představí kadaňské Divadlo Navenek a v neděli odpoledne děti potěší klasická pohádka O Smolíčkovi.   Podrobnosti se dočtete v dnešním článku

Piráti na jezeře
Na pláži jezera Chmelař u Úštěku se o víkendu odehraje velká pirátská bitva. Královské městečko se otevře již v pátek v devět hodin večer, celodenní program bude probíhat 18. července od 9,00 do 24,00 hodin. Piráský škuner vyplouvá úderem desáté, v 11,00 a 15,00 hodin se strhnou ukrutné pirátské bitvy, noční bitva pak bude probíhat v devět večer a zakončí ji ohňostroj a hudba na pláži. Během celého dne se děti i dospělí mohou zapojit do různých výcvikových táborů, uvidíte divadlo, pouliční vystoupení, můžete se projet pirátskou lodí.

Hříchy pana Záviše
Netradiční kostýmované prohlídky s příběhem, inspirované výročím upálení mistra Jana Husa, oživí v sobotu a neděli 18. a 19. července zámek Nový Hrad v Jimlíně na Lounsku. Prohlídky probíhají v běžných prohlídkových časech od 9,00 do 17,00 hodin, hrají herci divadla Bída.

Putování Jana Husa
Další oživené příběhy z Putování Mistra Jana Husa po Ústeckém kraji jsou naplánované na neděli 19. července v Lounech na Mírovém náměstí. Program bude probíhat od 10,00 do 17,00 hodin, vstup je zdarma.

Pouť ke sv. Máří Magdaléně
V sobotu 18. července se můžete projít s poutníky ke svaté Maří Magdaleně od mlýna v zubrnickém skanzenu, odkud vyjde v 9,00 hodin, po upečení oplatek, procesí. Za zpěvu barokních písní i vyprávění o místních památkách dojdete na náves ke kostelu svaté Magdalény, kde se bude konat mše. Od 9,00 do 16,00 hodin bude otevřen roubený dům z Loubí, kde bue probíhat pečení, dílny pro děti a nejrůznější hry pro malé i velké, vyzkoušet si ůžete ve škole také psaní perem a inkoustem. Hry z minulého století zahraje Panoptikum Maxe Fische. Vstupné do areálu bude 50 Kč, pro děti 30 Kč.

Prohlídky u princezny
Speciální kostýmované prohlídky zámku Velké Březno na Ústecku s princeznou a malým překvapením na konec buou probíhat v sobotu 18. července od 10,00 do 17,00 hodin (začátky každou půlhodinu).  V neděli 19. července pak hrabě Chotek přichystal pro děti od 14,00 hodin pohdáku, číst se bude tentokrát z pohádky O Krásné Vasilise.

Zapomenutá řemesla
Přijít na kloub řemeslům našich předků budete mít možnost v sobotu 18. července od 13,00 hodin u Ekofarmy Klíny (čp. 19), kde Centrum pro ekologickou výchovu pořádá umělecké lekce, během nichž se budou vyrábět například hrnečky.

Zámecká noc
Tři zámky podél řeky Labe v Sasku: zámek Albrechtsberg, Lingnerschloss a zámek Eckberg v Drážďanech se zapojují do sobotního nočního programu s krásným výhledem na panorama Drážďan, koncerty, vystoupeními artistů i večerním ohňostrojem v zahradách. Všechny zámky leží na pravém břehu, vynikající vyhlídku na světelnou show budete mít z levého břehu. Vstupné je přibližně 30 EUR a více. Další info v němčině na www.dresdner-schloessernacht.de.

Automobilové závody do vrchu
Na trati Osek – Dlouhá Louka se konají v sobotu a neděli tradiční automobilové závody do vrchu Trať je dlouhá 4600 metrů a svou atraktivností se řadí mezi Top vrchařských tratí. Závody se konají vždy od 8,00 do 17,00 hodin, pořadatelé upozorňují na částečné uzavírky této silnice.

Foto: Zámek Krásný Dvůr