e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Bílinským letním kinem bude v sobotu burácet rock

publikováno: 15.7.2014, kategorie: Hudba, autor: František Krejčí

Sdílet: facebook twitter google+

Všichni fanoušci rocku mají v kalendáři sobotu 19. července zcela jistě označenou velkým červeným vykřičníkem. Koná se totiž živé finále pátého ročníku soutěže rockových kapel FlyUp! Bílina. Do soutěže se letos přihlásilo jedenapadesát kapel ze všech koutů Česka. Souběžně se na druhém podiu představí známé kapely v Koncertu pro kamerunské kozy.

Za naše nejbližší východní sousedy v soutěži statečně bojovala jediná přihlášená slovenská kapela. Bohužel, v těžké konkurenci domácích formací se do živého finále neprobojovala, a tak na bílinském „letňáku“ proběhne bitva v čistě domácí režii. 

Důležitou informací je skutečnost, že letošní ročník je opět součástí tradičního bílinského rockového festivalu „Koncert pro kamerunské kozy“. Z tohoto důvodu budou v areálu letního amfiteátru na Kyselce postavena dvě pódia. 

Na hlavní scéně bude probíhat produkce známých domácích rockových kapel, z nichž největším „tahákem“ budou zajisté legendy české rockové scény, teplický Motorband a ústecká klasika Stará škola. Hlavní pódium bude dále patřit známé mostecká formaci Faces are Fiction. Představí se také kytarový mág Dobroslav Denk a bílinská kapela Dobrý pocity. 

Na soutěžním pódiu budou svádět bitvu čtyři kapely. Jako první, se před bílinské publikum postaví kapela U.M.P. ze Štětí, jejichž progressive-rock nenechá chladným žádného rockového srdcaře. Jako druhá v pořadí bude soutěžit pražská hardcore-rocková formace CTM, se kterou se diváci, dle jejich vlastních slov, svezou na vlně plné ostrých kytar, hutných beatů a charizmatického zpěvu. 

Třetí kapelou, která do návštěvníků „napere“ svůj skvěle vystavěný a precizně zahraný crossover, budou českobudějovičtí OSA Killers. Soutěžní čtveřici uzavře kapela z moravské metropole, která produkuje dynamický, úderný a hlavně výborný crossover. Až z Brna přijede do Bíliny soutěžit kapela ZYLWAR. 

Poté bude okupovat pódium domácí hard 'n heavy formace Grock. Ovšem zcela mimo soutěž. Za prvé by měl Grock výhodu domácího prostředí, za druhé proto, že Grock je jedním z pořadatelů soutěže. 

Pátý ročník soutěže rockových kapel FlyUp! Bílina, potažmo Koncert pro kamerunské kozy, začíná v sobotu 19. července od 16,00 v letním amfiteátru na Kyselce.