e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Útulek Fest zaštěká potřetí na hradě Střekov

publikováno: 15.6.2015, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Emil "Emilio" Dvořák

Sdílet: facebook twitter google+

14. ročník benefičního hudebního open air festivalu zaštěká/zamňouká potřetí na hradě Střekov v Ústí nad Labem a podruhé bude dvoudenní: začíná v pátek 19. června v 17,00 hodin a pokračuje v sobotu v poledne na hradním parkovišti pod gotickou zříceninou. Výtěžek festivalu podporuje zvířecí útulky na Ústecku, za uplynulých 13 ročníků částkou 370 tisíc korun.

Vstupné na oba dny dělá 190 Kč a předprodej byl v Ústí již zahájen (Infostředisko, Café Max, Delibutus Lokál, Restaurace Praha). Na místě pak v pátek za lístek zaplatíte 150 Kč a v sobotu 200 Kč. 

Na akci zaznamenáme cca 25 jednotlivých vystoupení: od skupin, písničkářek (Anne Maríe z Drážďan) a písničkářů (Voxel, Pokáč, Will Eifell), přes ambientní baskytaristy (Stromví) i akustické projekty (Fridrich & Fridrich) až po DJ‘s s "živým trombónem" (Bleckburk)..., a pod širou střekovskou oblohou přijde řada i na orientální tanec studia Karima, ukázku bojového umění školy Missing Link, divadelní improvizaci Sex culomets (kolem litoměřického Hynkovo hravého divadla) či ohnivé "kejkle" v podání Fireshow JBC (z Jablonce n. N.).

Páteční večer se podruhé uskuteční díky podpoře Collegia Bohemica a Goethe Institutu v ČR a nese název ÚSTÍ BEATS Open Air II. Crossoverové Loco Loco z Prahy zde v devět hodin vystřídá nezaměnitelná (zpěvačka, skladatelka, textařka, malířka...) Vladivojna La Chia, jejíž éterický projev přejde v houpavé rytmy stálice české reggae scény, na níž působí přes 30 let, skupinu Švihadlo. O finále se postarají nástroje jako didgeridoo & tzv. kejša "Ethno Electro Psychedelic Dance Tribal-Ambient Meditation Cosmic Live-act" dvojice Yedhaki: Nautika.

Sobotní odpoledne a večer už je plně ve znamení "regulérního" ÚtulekFestové dne: Na velké scéně začne "partou mladých punkáčů z Litoměřic" - Švindl, pokračuje legendární Starou školou a "ústeckými Beatles" The Boom, po nichž na scénu přijdou brněnské Květy - jedna ze stálic české alternativní hudby. Poté se pod podiem představí, jako každoročně, čtyřnozí opuštěnci z ústeckého útulku spolu se svým dobrovolným doprovodem, následovaní Ústečákem Ondřejem Havlíkem: En.Dru je mj. čerstvý vicemistr světa v loopingu i dvojnásobný mistr ČR v beatboxu. Jeho neopakovatelnou "onemanjam show" doporučujeme naprosto všem, od nejmenších po nejstarší, zde totiž opravdu platí jedno a to, že "Hudba nezná hranic!

Odbočíme-li zde k dětem, pak ty - v doprovodu svých rodičů - neplatí na akci vstupné a zabavit se mohou také "marcipánovou dílničkou" Chocolaterie Bon-Bon, malbou na plachtu ve stánku rodinného centra Domeček u Rondelu, nebo samotnou návštěvou terasy i hradu Střekov.

Po 19. hodině "hrábne do strun" ústecká post-progresivní čtveřice s čerstvým debutovým albem, Inventa Storca, po níž "kovaná srdce" rozpumpuje veselá big-beatová stálice Točílas. Do večerního varu nás dostane jazz-ambientní Jamchestra, jež k nám splave z Brandýsa a spolu s ní do tančícího kotle přiloží téměř desetičlenná ska-reggae formace z nedalekých Drážďan, Offbeat Foundation. V jedenáct hodin se mohou všichni "-náctiletí a -letití" těšit na Českého slavíka v kategorii "hvězda internetu roku 2014", dvaadvacetiletého kopřivnického písničkáře Voxela.

Kompletní jízdní řád najdete v aktualizované fb události: www.facebook.com/events/768895903191390