e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend – 17. až 19. června

publikováno: 15.6.2011, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Letní hudební festivaly už jsou v plném proudu – nabídneme vám country v Březně a v Klášterci nad Ohří a americké kapely v Bílině. Nebude nouze ani o slavnosti a pouti – třeba na Hněvíně v Mostě, v Podbořanech, v Lomu. Milovníkům železnice nabídneme hned dva víkendové tipy, přidáme i motokrosové závody a keramické trhy.

Podbořanské letní slavnosti
V pátek 17. a v sobotu 18. června budou na Masarykově náměstí v Podbořanech probíhat letní slavnosti. Vedle pravidelného turnaje ve volejbalu, prezentace místních dětských organizací a spolků je součástí i hudební program. V pátek večer budou hrát regionální rockové kapely a funková skupina Gang-A-La-Basta z Prahy. V pátek od dvou hodin odpoledne až do jedné ráno postupně vystoupí Kamil Střihavka & Leaders, Mňága a Žďorp, kubánská skupina Santy Y Su Marabú, David Koller a nakonec Brutus.

Zajímavé koncerty
V Kadani pokračují koncerty na netradičních místech – tentokrát můžete slyšet Los Quemados v galerii U Netopýra kadaňského výtvarníka Herberta Kiszy. Koncert začíná ve čtvrtek 16. června od 19,00 hodin.
Další pozvánka do Kadaně je na sobotu 18. června, kdy bude ve Františkánské zahradě koncertovat Iva Bittová. Vystoupí s Vladimírem Václavkem, s nímž nahrála dvojalbum Bílé inferno, které patří k jejím nejznámějším. Vstupné na místě 300 Kč.
V sobotu 18. června vystoupí v Jazz klubu v Teplicích na zámku skupina Jazz Q, zpívat bude Oskar Petr, na klávesy hraje Martin Kratochvíl.

Františkánské léto začíná
Koncert Ivy Bittové odstartuje letní sezónu ve Františkánských zahradách v Kadani, kde budou každou neděli pravidelně hudební koncerty dechové hudby a divadelní pohádky pro děti a občasné páteční country večery. Na první neděli je přichystán Orchestr Milana Baranijaka (ve 14,00 hodin na malém podiu) a výpravná pohádka Divadla rozmanitostí z Mostu O smolíčkovi (od 16,00 hodin na velkém podiu).

Den magistra Kelleyho
O víkendu si město Most připomene jednoho z svým slavných obyvatel – respektive svého vězně magistra Edwarda Kelleyho. Program začíná na hradě Hněvín 18. června v 11,00 hodin. Můžete navštívit rytířský tábor s šermíři, kejklíři, dobovými turnaji pro děti, soutěže, provazochodcem, fakírem a dalšími postavami, také uvidíte ukázky dobových řemesel a navštívit můžete hradní hvězdárnu. Okolo hradu povede pro děti Kelleyho stezka s překvapeními a soutěžemi. V 11,30 hodin předvede mostecké divadlo představení pro děti Dášeňka, ve 13,00 hodin je pobaví Hanka Šikulková, klaun Bublina a králík Mrkvička v pořadu Rozdováděné léto. V 15,00 hodin začíná pohádka O Smolíčkovi a v 17,00 hodin muzikál zdejší umělecké školy Magistr Kelley. V devět večer program zakončí činohra Sluha dvou pánů. Autobus na hrad jezdí ze zastávky Zahražany od 10,00 do půlnoci.

Motokrosové závody
Po roce se opět do lokality Motokrosového areálu v Krásné Lípě na Chomutovsku vrací závody upravených nákladních vozů jezdících v terénu. Ve dnech 18. a 19. června se můžete přijít podívat na letošní třetí soutěžní víkend. Na závody se již postupně přihlásilo více jak 45 posádek z České republiky i ze zahraničí. Program  na závodišti začíná v sobotu od 10,00 hodin a v neděli od 9,00 hodin. Kompletní informace o programu a zákulisí pak najdete na stránkách truck trialového klubu na adrese www.trucktrial.cz.

Florbalový turnaj
V pátek 17. 6. odstartuje v Chomutově pokus o překonání rekordu o nejdelší florbalový zápas v historii České republiky. Pokud závodníci vydrží hrát 36 hodin, tak tento rekord vytvoří.Akce probíhá formou jednotlivých utkání trvajících 60 minut. Hrát se začíná v pátek v osm hodin dopoledne v Městské sportovní hale v Chomutově a turnaj by měl skončit v sobotu v šest večer.  Akci pořádá Dům dětí a mládeže v Chomutově, kde také získáte více informací (www.ddmcv.cz).

Zahradní slavnost
V areálu psychiatrické léčebny v Petrohradě na Podbořansku se v sobotu 18. června koná zahradní slavnost, kterou moderuje Roman Vojtek. Porgram odstartuje v deset hodin a v průběhu dne se můžete těšit třeba na Greenhorns s Janem Vyčítalem (12,30 hodin), revivalové kapely Olympic či Elvise Presleyho. Prohlédnout si můžete výstavu fotografií Českého Středohoří Jiřího Mlejnka, uvidíte divadlo v zahradě, železniční modely, děti se projedou na koni nebo zastřílí z kuše. Prodávat se budou také výrobky klientů.

Březnoukej
Obec Březno u Chomutova hostí popáté country, bluegrass a western hudební festival. Začáná ve 14,00 hodin u restaurace U Rybníčka. Během dopoledne a večera vystoupí Věra Martinová, Slávek Janoušek a Luboš Vondrák, Walda Matuška revival a skupina MaraCas, Album, Grass Road a kapely Wodboku a Woody. Vstupenka stojí 100 Kč.

Bořeň Mysteria Open Air
Pod vrchem Bořeň v Bílině, tedy v letním amfiteátru na Kyselce, se 18. června koná hudební festival Mysteria. Program začíná v poledne. Vystoupí řada amerických kapel – například Dog Eat Dog, Julien, Lord Bishop, které doplní hosté z Nizozemska, Německa a také české kapely, například Sapiens, Calathea, S.P.S.a další. Vstupenky na místě stojí 499 Kč, podrobnosti najdete zde.

Keramické trhy
Na zámku v Ploskovicích na Litoměřicku se opět konají oblíbené keramické trhy. Vybírat budete moci z desítek různých dílen a obchodů, rozprostřených v zahradě. Otevřeno bude 18. června od 9,00 do 16,00 hodin. Připraven je i doprovodný program pro děti i dospělé.

Železniční historie
Ve dnech 16. až 19. června bude v Chomutově zpřístupněn železniční depozitář Národního technického muzea. Návštěvníci uvidí unikátní historická kolejová vozidla . O víkendu bude navíc mezi železniční stanicí Chomutov a areálem depozitáře jezdit historický motorový vůz M 131.1, zajišťující od 10,00 do 16,00 hodin kyvadlovou dopravu. Depozitář NTM se nachází v areálu lokomotivního depa Českých drah v Chomutově. Přístupová cesta bude značena z Černovické ulice z prostoru nákupního centra Globus (směr Karlovy Vary). Podrobnosti se dočtete v článku.

140 let železnice v Lužné
Další pozvánka je také železniční, a sice do muzea v Lužné u Rakovníka, kde 18. a 19. června proběhne setkání parních lokomotiv u příležitosti tohoto výročí. V rámci oslav historického výročí budou vypraveny zvláštní parní vlaky z Prahy Masarykova nádraží, další parní vlak pojede z Lužné do Stochova a zpět. Cestující tohoto vlaku mají ve stanici Stochov možnost prohlídky prezidentského salonku T. G. Masaryka. V sobotu i v neděli bude také vypraven historický parní nákladní vlak pro fotografy, a to v úseku Lužná u R. – Kamenné Žehrovice a zpět. Muzeum bude otevřeno od 9,00 do 18,00 hodin, v sobotu i neděli kavalkáda všech úzkorozchodných vozidel vždy v 8,30, 13,00 a 14,00 hodin. Více informací o jízdních řádek na webu muzea.

Kolečkový závod
Devátý ročník Evropského závodu ručních kol se uskuteční v sobotu 18. června od 10,00 hodin na Komenského náměstí v Lounech. V hlavním závodě se pojede časovka jednotlivců z Loun do Počedělic a zpět a kriterium ulicemi města. Zapojit se ale může kdokoliv do nesoutěžní jízdy na všem, co má kolečka. Přihlásit se je možné v rozmezí 12,00 – 13,30 hodin přímo na náměstí, startuje se krátce po uzávěrce přihlášek. Ve 14,00 hodin se navíc pojede Český pohár koloběžek.

Dubské hrátky
Na koupališti v Dubí na Teplicku se 18. června konají závody ve vodních disciplínách, ve kterých se utkají družstva okolních měst a obcí. Závody začínají ve 13,00 hodin a během dne jsou pro děti připravené soutěže také na souši.

Klášterecká country koza
V pátek 17. a v sobotu 18. června se v Letním kině v Klášterci nad Ohří uskuteční v pořadí již 8. ročník festivalu Klášterecká country koza. V pátek začíná program v pět hodin finálovým vystoupením soutěže Country kůzle, poté zahrají kapely Woody a Pacifik. V sobotu můžete od 13,00 hodin a poté od 18,15 hodin slyšet vítěže zmíněné soutěže, v 15,00 hodin vystoupí Věra Martinová a Jamie Marshall, poté skupiny Album a Muzika Občas. V 19,15 hodin vystoupí Wabi Daněk a po něm skupina Monogram, vše uzavře v deset hodin Blueground a Eliška Ptáčková. Dvoudenní vstupné stojí 180 Kč.

Lomská pouť
V Lomu u Litvínova bude o víkendu Antonínská pouť. Kromě stánků a atrakcí pro děti se koná tradičně chovatelská výstava, letos v Zahradním areálu chovatelů za kostelem. Otevřeno bude po oba víkendové dny od 9,00 do 17,00 hodin. Klub železničním modelářů Moldaváček pak pořádá v Domě kultury výstavu železničních modelů. V sobotu bude otevřeno od 10,00 do 17,00 hodin, v neděli již od 9,00 hodin.

Večer tříkrálový
V pátek 17. června v 19,30 hodin bude mít v Městském divadle v Mostě premiéru komedie Williama Shakespeara Večer tříkrálový. Režie: Nikolaj Penev, hrají Lukáš Rous, Jan Beneš, Miroslav Středa, Miroslav Večerka, Jiří Kraus, Vít Herzina, Radim Madeja, Stanislav Oubram, Michaela Krausová, Veronika Valešová, Zita Benešová, Michal Pešek, Josef Ráček a další. Před premíérou, v 18,30 hodin, bude ve foyeru divadla zahájena výstava reportážních fotografií Luďka Proška Pohled do zákulisí.

Den záchranářů
V neděli 19. června na Autodromu v Mostě představí veřejnosti záchranáři z Ústeckého kraje. Od 10,00 do 16,00 hodin máte možnost vidět ukázky jejich práci – třeba zásah u dopravní nehody, slanění z vrtulníku, jízdní policii, zásah proti nebezpečnému pachateli, výcvik policejních psů nebo vznášedlo vodních záchranné služby. Představí se také historická technika, hrát bude skupina Sortiment, Michal David Revival a připraven je pořad pro děti. Vstup je zdarma, stejně jako kyvadlová doprava ze zastávek nádraží, Sever, okresní soud, Piror, Luna, 1.ZŠ a Pod Resslem.