e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Muzea oslaví mezinárodní den muzeí vstupem zdarma

publikováno: 15.5.2020, kategorie: Výstavy, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

V květnu slaví pravidelně muzea svůj Mezinárodní den. V Česku se v posledních letech stalo zvykem chystat muzejní noci s netradičními prohlídkami. Letos budou oslavy trochu chudší, ale zato si můžete vyrazit do některých muzeí zdarma. Lounské včetně Archeoskanzenu v Březně bude mít volný vstup v neděli 17. května, do mosteckého muzea můžete vyrazit zdarma mimořádně v pondělí 18. května.

Byť bývá v muzeu většinou pondělí zavíracím dnem, tentokrát se dveře Oblastního muzea a galerie v Mostě otevřou pro všechny návštěvníky a vstup bude zdarma. Otevřeno bude 18. května od 10,00 do 18,00 hodin. "Zdálo se, že letošní Mezinárodní den muzeí si budeme moci připomenout pouze virtuálně. Naštěstí máme otevřeno již od 11. května," říká Jitka Klímová z propagace mueza. Jaké výstavy a expozice jsou aktuálně v mosteckém muzeu ke shlédnutí, zjistíte v Kalendáři akcí

Již v neděli 17. května oslaví svůj den Oblastní muzeum v Lounech. Bezplatně bude přístupná jak expozice v centru Loun, tak archeologický skanzen v Březně u Loun.

Mezinárodní den muzeí se slaví od roku 1977 s cílem upozorňovat širokou veřejnost na roli muzeí v rozvoji celé společnosti.