e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Krušné hory zahájí sezónu v technickém muzeu

publikováno: 15.5.2018, kategorie: Pro děti, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Destinační agentura Krušné hory se letos spojila s Podkrušnohorským technickým muzeem a společně pořádají Zahájení turistické sezóny a oslavy dětského dne. Slavnost se bude konat v areálu muzea v Kopistech v sobotu 26. května dopoledne.

"Zahajovat sezónu budeme letos v rámci projektu Hornická stezka Krušných hor. Vůbec se letos chceme hodně věnovat hornictví, neboť je před námi očekávané zapsání Krušných hor do seznamu světového dědictví UNESCO," vysvětlila ředitelka Destinační agentury Krušné hory Eva Maříková.

Program v Podkrušnohorském technickém muzeu bude hodně zaměřen na dětské návštěvníky, pro které bude připraveno mnoho soutěží a ukázek. Představí se například Hlavní báňská záchraná stanice Most, návštěvníci uvidí foukání skla, keltskou tavnu železa, vojenskou historickou techniku i práci hasičů. Děti povozí úzkokolejka, vyzkoušet si mohou rýžování českých granátů. Připraveno bude také ohniště na opékání buřtů.

Na místo pojede také historický motoráček z Mostu s odjezdem v 8,45 hodin z mosteckého nádraží, zpět bude odjíždět ve 12,45 hodin, kdy bude program končit. Pokud pojedete tramvají, bude ze zastávky Kopisty zajištěna kyvadlová doprava.

Akce se koná v rámci projektu Hornická stezka Krušných hor /Bergbauweg des Erzgebirges r.č. 0487-CZ-20.02.2018, který je spolufinancován Evropskou unií v rámci Fondu malých projektů / ist von der Europäischen Union im Rahmen des Kleinprojektefonds kofinanziert.

P.I.