e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Oblíbené Rodinné vandrování v Kalku již tuto sobotu

publikováno: 15.5.2017, kategorie: Turistika, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Tradiční turistická akce pro celou rodinu nazvaná Rodinné vandrování, vypukne v sobotu 20. května v krušnohorském Kalku na Chomutovsku. Turisty čekají tři česko-německé výletní trasa a jedna dětská pohádková. Dorazí i chomutovští Piráti.

Doprovodný program se bude konat u dětského hřiště v Kalku, odkud také budou vycházet jednotlivé turistické trasy. Pořadatelé přichystali tři česko-německé trasy v délce 9, 17 a 25 km a dětskou pohádkovou Mimíkovu cestu, dlouhou přibližně 5 km. Start je mezi devátou a půl dvanáctou. Čekají vás turistické procházky po krušnohorských stezkách krásnou českou a německou přírodou. A protože jde o výlety přeshraniční, nezapomeňte si doklady - stačí občanka. Dětská trasa povede kolem Kalku, kde děti potkají pohádkové bytosti a budou plnit jednoduché úkoly.

Doprovodný program myslí hlavně na rodiny s dětmi, takže si mohou zahrát pétanque, zařádit na trampolíně či si nechat vyzdobit obličej. Připraveny budou projížďky na ponících a hudební vystoupení country skupiny Makovec.

Dospělé zase zaujme výstava nazvaná Lidé a život v Kalku objektivem kronikářky Evy Francové na sále obecního úřadu a možnost navštívit zdejší kostel svatého Václava. Vrcholem programu pak bude autogramiáda hokejistů chomutovských Pirátů.

Občerstvení na trasách i v prostoru startu i cíle je zajištěno a každý účastník akce obdrží malý dárek. Startovné je 25 korun za osobu, děti do tří let neplatí.

Akci organizují v rámci Společného Fondu malých projektů Obec Kalek, Kinderwelt Erzgebirge e.V. a Heimat & Touristik Förderverein Rübenau.

EU_logo.jpg

euroregion_logo.jpgSN_logo.jpg

 

 

 

 

 

 

Foto: Destinační agentura Krušné hory.

P.I.