e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Zvýhodněné startovné na Extrém Bike Most zítra končí!

publikováno: 15.5.2016, kategorie: Sport, autor: Stanislav Pecho

Sdílet: facebook twitter google+

Přípravy na 15. ročník tradičního mosteckého závodu horských kol jsou v plném proudu. Jedna z největších sportovních akcí na Mostecku se bude letos konat v sobotu 4. června. Uzávěrka přihlášek se zvýhodněným startovným a pamětním tričkem v ceně je 16. května

Do tohoto data je nutné startovné také uhradit. Přihlášky a bližší informace je možné získat v prodejně jízdních kol KL sport Most a na webu www.klmost.cz. Pro všechny přihlášené je na webu připravena i kvizová soutěž o zajímavé ceny v hodnotě 3 tisíce korun.

15. ročník mosteckého maratonu je opět zařazen do seriálu Českého poháru MTB maratonů,  to ale neznamená, že si extrémní trať po třech kopcích okolo Mostu nemůže zajet hobík, kterého prostě jen baví jízda po úzkých a technicky náročných stezkách.

Zůstává i možnost výběru trasy během závodu. Na čtyřicátém pátém kilometru se může každý rozhodnout zda absolvuje celou trasu závodu Extrém (72 km) nebo odbočí do cíle a bude klasifikován jen na kratší trase 56 km. V tomto případě přijdete o přibližně sedmnáctikilometrový úsek, který obsahuje dnes již známé sjezdy jako jsou např. Kaskáda, Koryto, nejobávanější Moira, Rokle nebo Pohádka, připravíte se tím navíc také o možnost zařazení do výsledků ČP XCM 2016.

Ani letos nechybí samozřejmě hobby jízda v délce 35 km (se startem v 11,30 hodin) a minibike pro děti v délce 6 km, který startuje deset minut po desáté, tedy ihned po hlavním závodě. Pro nejmenší do 7 let bude připravena krátká trasa SuperMinibike. Zázemí bude i letos na mosteckém hipodromu.