e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Letní sezóna ve Strupčicích začne ohňostrojem

publikováno: 15.5.2012, kategorie: Pro děti, autor: Eva Dušková

Sdílet: facebook twitter google+

Strupčice na Chomutovsku vstupují do letní sezony s novinkou. Na travnaté ploše za sportovním areálem je připraveno místo pro stany. Možnost ubytování bude od léta, ale slavnostní zahájení sezony začne už v sobotu 19. května. Pro děti je připravena diskotéka, atrakce i soutěže, na závěr uvidíte ohňostroj.

Kromě kempu areál nabízí i pronájem tenisových kurtů, hřiště na plážový volejbal, volejbal, nohejbal, travnaté a víceúčelové hřiště třeba na hokejbal. Vyhledávaným je v parných dnech také bazén se studenou průzračnou vodou a skluzavkou pro děti. „Na tenis i minigolf už lidé chodí asi od dubna,“ říká starosta Strupčic Luděk Pěnkava. Bazén přivítá první letošní návštěvníky v sobotu. Pokud bude přát počasí, otevře se odpoledne pokladna.

Letní sezona začíná v místním areálu s jinými cenami - celodenní vstupné pro dospělé se oproti loňsku zvedlo o 10 korun na 40 korun. Děti ve věku od šesti let budou platit o 5 korun více, takže 25 korun. „Na provoz areálu obec doplácí ze své pokladny, takže jsme museli hledat cesty, jak ušetřit na nákladech, a kromě toho jsme také museli zvýšit vstupné. I tak ale nevybočuje z průměru ve srovnatelných areálech v okolí, dokonce jsme stále jedni z nejlevnějších,“ vysvětluje starosta Pěnkava. Stálí návštěvníci a návštěvnice mohou ušetřit s permanentkou na 10 vstupů - pro dospělé je za 350 Kč, pro děti za 200 Kč. Ceny za sportovní vyžití zůstávají stejné.

Kdo si chce prohlédnout areál a dobře se pobavit, je vítán na slavnostním zahájení 19. května. V 17,30 začne diskotéka pro děti, nebude se ale jen tančit a zpívat, ale i skákat na trampolíně, klouzat po velké nafukovací skluzavce a malovat na obličeje. Celým večerem bude provázet moderátor Jiří Formánek. Ve 20 hodin nastoupí mažoretky a tanečnice ze Stardance Chomutov a o půl hodiny později odemkne bazén host Luděk Sobota. Soutěživci se utkají o výhru -celoroční vstup do bazénu. Dvě hodiny před půlnocí vyplní koncert oblíbené skupiny Maxim Turbulenc, a o půlnoci vystřelí k nebi závěrečný ohňostroj. Akce se bude konat za každého počasí, občerstvení je v areálu, vstupné 75 korun, děti do 15 let neplatí nic.