e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Prožijte velikonoční svátky na zámcích

publikováno: 15.4.2019, kategorie: Památky, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Zámky na severu Čech připravují pro návštěvníky pestrý velikonoční program. V sobotu nabídne Pohádkové Velikonoce Krásný Dvůr na Podbořansku, svátečně vyzdobeným zámkem se o víkendu projdete v Duchcově, Ploskovicích či Libochovicích, na Stekníku můžete hledat v zahradách vajíčka, pohádky a vynášení Morany čekají návštěvníky v neděli Klášterci nad Ohří a ve stejný den chystá velikonoční program Nový Hrad v Jimlíně.

Zámek Nový Hrad
Velikonoční oslavy chystají na neděli 21. dubna na zámku Nový Hrad v Jimlíně. Po celý den od 10,00 do 17,00 hodin se můžete těšit na ukázky velikonočních zvyků, zvířátka, soutěže pro děti a tržnici. Vystoupí létající artisté Flying Boys, středověká hudba Elthin, sokolník a kouzelník. Budou také probíhat prohlídky velikonočně vyzdobeného zámku. Vstupné je dobrovolné.

Zámek Krásný Dvůr
Pohádkové Velikonoce se jmenuje program, který na sobotu 20. dubna chystá zámek Krásný Dvůr na Podbořansku. Nabídne návštěvníkům jarmark, hudební a divadelní vystoupení, dětské prohlídky zámku, soutěže či projížďky na koni. Program bude probíhat od 10,00 do 16,00 hodin, vstupné na nádvoří 80 Kč, děti do 6 let 20 Kč, vstupné na dětské prohlídky 60 Kč, děti do 15 let 40 Kč. 

Zámek Klášterec nad Ohří
Velikonoční program připravuje na Boží hod velikonoční v neděli 21. dubna zámek v Klášterci nad Ohří. Program začíná ve 13,00 hodin. Těšit se můžete na písničkový kabaret divadla Hnedle Vedle, pohádky Slepičí zázraky a Ovčí pohádka Divadélka Nána a soutěže. V 16,40 hodin se můžete zúčastnit vynášení Morany a její topení v řece Ohři. V sala terreně si můžete po celé odpoledne vyzkoušet pletení pomlázek a velikonoční dílničky.

Zámek Duchcov
V rámci Mezinárodního dne památek můžete navštívit v sobotu i neděli 20. a 21. dubna zámek Duchcov, kde vás čekají prohlídky svátečně vyzdobeného zámku spojené se soutěží o drobné ceny. Vaším úkolem bude nalézt všech 5 očíslovaných velikonočních vajíček ukrytých v areálu zámku. Při zakoupení vstupenky navíc obdržíte malou pozornost v podobě tištěné publikace o duchcovském zámku. Akce je vhodná zejména pro rodiny s dětmi. Vstupné 120 Kč (základní), 80 Kč (snížené). Otevřeno od 10,00 do 16,00 hodin.

Zámek Stekník
O Velikonocích nabídne zámek prohlídku terasovitých zahrad s programem pro nejmenší návštěvníky - stezku s názvem Hledání velikonočního zajíčka v zámeckých zahradách. Děti hledají pomocí barevných fáborků malovaná vajíčka, na kterých jsou ukrytá slova z tajenky, na konci stezky pak naleznou ukrytého zajíčka a vyzvednou si drobnou sladkou odměnu v pokladně zámku. Kartičky s předtištěnou tajenkou k vyzvednutí v pokladně. Hrát s dětmi můžete od pátku 19. do pondělí 22. dubna, vždy od 10,00 do 15,30 hodin.

Zámek Libochovice
Od pátku 19. do neděle 21. dubna se v zámku Libochovice konají speciální prohlídky zámeckých interiérů, kdy se návštěvníci dozvědí něco nového o dnech Pašijového týdne, Velikonocích, jejich zvycích a tradicích. Po celou dobu prohlídky je bude doprovázet skutečný králíček Péťa. Doprovodný program ve výstavní síni v podobě tvořivých dílniček v ceně vstupenky. A budou i živá kuřátka - symbol jara.

Zámek Ploskovice
Od Velkého pátku do Velikonočního pondělí budou interiéry zámku Ploskovice vyzdobené podle velikonočních tradic. Otevřeno je od 9,00 do 16,00 hodin. Na sobotu 20. dubna od 13,30 hodin je pro děti připraveno hledání velikonočních vajíček v parku, informace v Café Páv.

Pokud si chcete užít s rodinou či přáteli velikonoční víkend mimo domov, i na poslední chvíli můžete najít kvalitní ubytování na www.penzion.cz.

Článek obsahuje P.I.