e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Jak se krmí krajta uvidíte v Rajských ostrovech…

publikováno: 15.4.2010, kategorie: Výstavy, autor: Luděk Svoboda

Sdílet: facebook twitter google+

Děčínská zoo zavádí novou službu pro návštěvníky. Jde o komentované ukázky krmení v Expozici Rajské ostrovy. Doposud měli příchozí možnost oživit svoji návštěvu této ojedinělé expozice pouze využitím průvodcovské služby, letos se proto děčínská zoo rozhodla svou nabídku rozšířit. Komentované ukázky krmení vybraných živočichů jsou v mnoha zoologických zahradách oblíbenou podívanou a nejinak je tomu i v zoo na Pastýřské stěně, kde si lidé nejvíce oblíbili komentované krmení medvědů grizzly.

Návštěvníci Rajských ostrovů dostanou jedinečnou šanci vidět například, na čem si pochutnávají obyvatelé velkého mořského akvária nebo třeba jedovatý perutýn ohnivý. „Uvidí ale třeba i krmení velké želvy orlície bornejské, která si dobroty bere přímo z rukou ošetřovatelky. Zajímavou podívanou jistě bude i akční krmení hadů nebo nočních poloopiček outloňů malých,“ říká vedoucí Centra návštěvnických služeb Zoo Děčín Ing. Dagmar Floriánová.

Službu nabízí děčínská zoo zdarma, návštěvník zaplatí jen běžné vstupné do expozice. Protože ale expozice disponuje omezeným prostorem, je potřeba se na komentovanou ukázku krmení objednat alespoň den předem. Ukázky probíhají každý všední den vždy v jedenáct hodin. V pondělí se budou komentovaně krmit leguáni, v úterý hadi, ve středu outloni. Na čtvrtek pak připadá velké mořské akvárium a perutýn ohnivý a na pátek velká želva orlície bornejská. Čas krmení lze po předchozí domluvě upravit.

Komentované krmení v Expozici Rajské ostrovy:
Pondělí 11.00 hod: leguáni (leguán nosorohý, leguán kubánský)
Úterý 11.00 hod: hadi (hroznýšovec kubánský, krajta mřížkovaná)
Středa 11.00 hod: outloni (outloň malý)
Čtvrtek 11.00 hod: velké mořské akvárium + perutýn ohnivý
Pátek 11.00 hod: želva (orlície bornejská)

Na komentovanou ukázku krmení se lze objednat na tel. čísle: 412 531 531
nebo na e-mailové adrese tic@zoodecin.cz.