e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Dopravní omezení na silnici z Mostu do Žatce skončí 1. dubna

publikováno: 15.3.2016, kategorie: Turistika, autor: Liběna Novotná

Sdílet: facebook twitter google+

Silnice č. 27 mezi Mostem a Žatcem, kde po následcích dopravní nehody musela být 1. března instalována podpěra a snížena rychlost v místě narušení mostní konstrukce, bude opět plně zprovozněna 1. dubna. Informovala o tom důlní společnost Vršanská uhelná, která po mostě zásobuje uhlím elektrárnu v Počeradech.

V pátek 26. února došlo k silniční dopravní nehodě, při níž řidič návěsu, který převážel stavební stroj, poškodil most přes silnici první třídy č. 27 mezi Mostem a Žatcem. Po mostní konstrukci vede železniční vlečka, která zajišťuje kolejovou přepravu uhlí mezi Vršanskou uhelnou a.s. a Elektrárnou Počerady.

Vzhledem k rozsahu poškození mostu a kontrole statika byl železniční provoz na mostě zastaven. Ihned po nehodě byly zahájeny práce na provizorním podepření mostu, aby bylo možné obnovit dodávky uhlí do elektrárny. V úterý 1. března byla pod mostní konstrukci instalována podpěra a dopravní značení, které omezuje rychlost v místě zúženého silničního průjezdu pod mostem. Železniční provoz a tím i dodávky uhlí byly obnoveny téhož dne ve 14.00 hodin.

V současné době probíhá průzkum poškozené části mostu a zpracovává se technologický postup dočasného řešení, podle předběžných zjištění se totiž předpokládá, že bude nutné vzhledem k rozsahu poškození vyměnit celou mostní část. Dočasná oprava byla zvolena proto, aby bylo možné co nejdříve odstranit podepření mostu, které zužuje průjezdní profil a komplikuje dopravní situaci na silnici. Kompletní oprava, respektive výměna mostní konstrukce si vyžádá delší časové období. Dodávky uhlí do počeradské elektrárny nebudou přerušeny.