e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Zlatý erb má Chuderov a Most, Úštěk jde do celostátního kola

publikováno: 15.3.2015, kategorie: Zajímavosti, autor: Lucie Dosedělová

Sdílet: facebook twitter google+

Výsledky krajského kola soutěže Zlatý erb o nejlepší webové stránky měst a obcí se v pátek dozvěděli soutěžící na Krajském úřadě Ústeckého kraje. Společnost Web House, která soutěž pořádá, označila zástupce Ústeckého kraje jako horké favority na úspěch v celostátním kole.

Právě i účast v této soutěži motivuje obce a města, aby svou informovanost vůči občanům stále zlepšovaly. Letos jde už o sedmnáctý ročník Zlatého erbu. „Jako se devatenácté století označuje za století páry, věřím, že současné bude známé jako století internetu. Vaše práce k tomu velmi kladně přispívá a za to, že pracujete na lepší informovanosti obyvatel, si toto ocenění opravdu zasloužíte,“ uvedl při předávání cen vítězům náměstek hejtmana Stanislav Rybák. Do celostátního kola letos postupuje Žatec, Chuderov a Úštěk, který obsadil druhou příčku. První Most totiž loňské celostátní kolo vyhrál a nemůže proto reprezentovat dvakrát po sobě. 

Cenu veřejnosti si odnesl web obce Přestanov, nejlepší elektronickou službu poskytují Žatec - živá vysílání zastupitelstev, Postoloprty za kroniky a Podbořany za modul pro seniory, třetí místo obsadil Most s Mosteckými listy a Duchcov s klikacím rozpočtem. Nejlepší stránku z obcí má Chuderov a z měst Most, druhý byl Úštěk a třetí Duchcov.