e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Dycky punk! Dva dny punku v mosteckém Rokáči

publikováno: 15.1.2020, kategorie: Hudba, autor: Vašek Purchart

Sdílet: facebook twitter google+

Mostecký hudební spolek o nastávajícím víkendu potěší především fanoušky punku. V rámvi festivalu DYCKY PUNK! v pátek 17. ledna vystoupí v Rokáči Vinohrady v Mostě dvě české punkové legendy - Znouzectnost a Do řady! Sobotní večer bude věnovaný místní punkové scéně, kapelám Legalizace, Evakuační výtah a S.F.K.

Pátek 17. ledna
Znouzectnost - 34 let v životě člověka není zrovna málo a v životě kapely už vůbec ne. Tohoto věku se dožije málokterá, pokud nemá dar určité výjimečnosti. Znouzectnost je svérázná kombinace rocku, folku, undergroundu, punku a garážového rocku, vycházející především z tradičního tříakordového písničkářství. Vznikla v roce 1986 v Plzni, inspirována jednoduchostí nastupující punkové a nové vlny, dovolující založit skupinu v podstatě každému, kdo v sobě našel drzost vzít do ruky hudební nástroj, bez ohledu na to, zda uměl, či neuměl hrát. Caine - bicí, zpěv, Déma - kytara, zpěv, Golda - basa, zpěv.
Do řady! je legendární česká punková kapela, založená v roce 1987. 33 let na scéně, stovky  koncertů, 5 řadových alb. Rychlý punkrock roll se vším všudy.

Sobota 18. ledna
Měrunická punk-rocková parta Legalizace není na hudební scéně žádným nováčkem. Hraje již od roku 2002, za sebou má tři vydaná alba a mnoho úspěšných koncertů. Kytara a zpěv: Wlasti, bicí a zpěv: Kos.a.nostra, basová kytara a zpěv: Dagn & J.
Kdo někdy viděl na pódiu virvál-punkovou partu Evakuační výtah, musí je vidět znovu. To se nedá vyprávět, to se musí zažít. Kapela se začala formovat kolem roku 2010. Byly nalezeny bubny, do kterých prší a kálí kočky. Byly odkoupeny, zrekonstruovány i přes výslovný zákaz nastěhovány a používány. Následovala kytara a karaoke set. Karaoke set shořel po zákroku vyštudovaných elektrotechniků při pokusu o zvýšení výkonu. Kolem roku 2015 sehnali zkušebnu a dokoupili basu. A dodnes dělají ostudu. Bicí: Dominik Ščerbák, basová kytara: Marek Němec, sólová kytara: Jiří Šmíd, zpěv: Eduard Němec.
Litvínovská parta SFK hraje sice jen pár měsíců, ale šlape jim to dobře. Pavel - zpěv, Karlos - kytara, zpěv, Adam - kytara, Ludmi - basa, Džejchym - bicí.

Rezervace vstupenek na e-mailu rezervace@rokac-vinohrady.cz. Uveďte jméno, datum koncertu, počet osob a telefonní kontakt. Poté si lístky vyzvednete v den konání koncertu od 19,00 do 19,30 hodin. Začátek koncertů ve 21,00 hodin.