e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Zaostřeno na Klášterec 2014 má své vítěze

publikováno: 15.1.2015, kategorie: Výstavy, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

V galerii Kryt v Klášterci nad Ohří probíhá fotografická výstava Zaostřeno na Klášterec 2014, jež představuje výsledky tvůrčí práce kláštereckých fotoamatérů, kteří se zúčastnili soutěže vyhlášené městem. Fotografové zamířili hledáčky svých fotoaparátů především na zámek, přilehlý park a také historické centrum města. Nabízí i několik poetických záběrů ze sídlišť a výhledů na celé město či jeho malebné okolí.

Ze všech přihlášených snímků odborná porota vybrala 12 nejlepších snímků, které vytvořily kalendář města. Ten byl u příležitosti páteční vernisáže v galerii Kryt také pokřtěn a to symbolicky místním pramenem Evženie. Křtu kalendáře se ujala starostka města Kateřina Mazánková, která kláštereckým fotoamatérům poděkovala a popřála mnoho úspěchů do budoucnosti.   

Zároveň galeri třem nejlepším umožnila vystavit i další práce, které blíže představí jejich výtvarné zaměření a oblíbené motivy.

Na prvním místě se s fotografií Klášterecké jaro umístil Ladislav Kubeš a získal od města finanční odměnu 3.000 Kč. Druhé místo obsadil Štěpán Malast se snímkem Západ slunce, za který obdržel finanční částku 2.000 Kč. Bronzovou cenu 1.000 Kč vybojovala Adéla Šmejcová za fotografii Kouzelná zima. Všichni soutěžící obdrželi nástěnný kalendář města Klášterce nad Ohří. Finalisté navíc získali hrnek z místní porcelánky s nápisem Finalista – Zaostřeno na Klášterec 2014 a knihu fotografií Česká republika od Libora Sváčka. 

Vítěz soutěže Ladislav Kubeš při této příležitosti prozradil: „Žiji v Klášterci téměř 50 let a považuji se za patriota svého města, takže celou dobu mám možnost být svědkem jeho proměn, včetně nádherného okolí v kteroukoliv roční dobu. Fotím již od mládí, ale spíš jen takzvaně „do šuplíku". Po zjištění, že radost z fotografování je jen poloviční, když jí člověk nemá s kým sdílet, u mě došlo i na popud mých známých k rozhodnutí zkusit vystavovat veřejně.“

Výstava bude veřejnosti přístupná v městské galerii Kryt každý pracovní den od 8,30 do 17,00 hodin až do 2. února 2015.