e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

O víkendu si na horách užijí běžkaři

publikováno: 14.12.2018, kategorie: Sport, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

V Krušných horách jsou upraveny desítky kilometrů běžeckých tratí a sezóna se rozjíždí také v lyžařských areálech. O víkendu už budou v provozu lanovky a sjezdovky na Klínovci. Na zahájení sezóny se připravují také Klíny.

Naplno už si zimní sezónou mohou užívat běžkaři. Krušnohorská bílá stopa hlásí 15 kilometrů upravených sjezdovek na klasiku i bruslení na Lesné. Na Dlouhé Louce už turisty čeká 64 kilometrů na 25 až 35 centimetrech sněhu. Naposledy se zde upravovaly tratě v pátek v noci. "Ve středu večer byly pomocí rolby upraveny běžecké okruhy na Mračném vrchu a trasy Klíny - Klínská brána a Klíny - Mníšek. Celkem 20 km na klasiku i bruslení. Další úprava tratí proběhne v pátek večer. Parkoviště na Mračném vrchu není zatím připraveno," informovalo středisko Klíny.

Na sjezdovkách na Klínech leží asi 30 centimetrů přírodního sněhu a probíhá zasněžování. První vlek se měl rozjet příští týden.

Prvním lyžařským areálem v Krušných horách v provozu tak bude o víkendu Klínovec. Od pátku je v provozu lanová dráha Dámská se stejnojmennou sjedovkou (1 450 metrů) a od soboty pak také sjezdovka Pařezovka a další lanovka. Na sjezdovkách leží 50 až 70 centimetrů sněhu. O víkendu tam platí speciální ceny jízdného pro dospělé za 550 Kč, pro děti 440 Kč.