e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Drážďany letos nabízí jedenáct vánočních trhů

publikováno: 14.12.2017, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Drážďany patří k oblíbeným vánočním výletním městům. Slavný trh Striezelmarkt, nejstarší v Německu, má pořadové číslo 583 let a bude otevřen až do Štědrého dne. Kromě toho můžete navštívit v Drážďanech dalších deset vánočních trhů.

Nejznámější atrakcí vánočního trhu Striezelmarkt na náměstí Altmarkt v Drážďanech je téměř patnáct metrů vysoká krušnohorská pyramida. Nazdobený trh nabízí i slavné štoly, dřevěné hračky z Krušných hor, perníky z Pulsnitz, krajky z Plavna, vánoční dekorace a samozřejmě svařené víno. Trh je otevřen denně od 10,00 do 21,00 hodin, končí na Štědrý den ve 14,00 hodin.

Kromě Striezelmarktu je letos v Drážďanech dalších deset různých vánočních trhů. Například ve stájích Stallhof (vedle zámku) je otevřen do 23. prosince středověký trh, tradiční vánoční trh se koná u kostela Frauenkirche (do Štědrého dne), na opačném břehu řeky Labe se konají Augustovy vánoční trhy v mezinárodním duchu.

K tradicím vánočních Drážďan patří také bruslení na nádvoří hotelu Taschenbergpalais naproti Zwingeru. Kluziště je otevřeno až do 21. ledna každý všední den od 15,00 do 22,00 hodin.

S dětmi můžete vyrazit do Městského muzea, kde je otevřena vánoční výstava hraček, tentokrát zaměřená na medvídky.

V infocentru v Drážďanech je k dispozici podrobný vánoční program s mapou všech trhů v češtině.

Foto: Archív města Drážďany, Torsten Hufsky.