e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Ústecký kraj opět podpořil třídění odpadu

publikováno: 14.12.2010, kategorie: Vzdělávání, autor: Alena Tichá

Sdílet: facebook twitter google+

V rámci společného projektu Ústeckého kraje a společnosti EKO-KOM a.s. s názvem „Intenzifikace tříděného sběru na území Ústeckého kraje“  je kladen velký důraz na vzdělávání jednotlivých cílových skupin. Jedná se například o samosprávy měst a obcí, školáky, studenty, ale také pedagogy. A právě speciální workshop zaměřený na učitele a profesory základních a středních škol Ústeckého kraje se odehrál minulý týden na krajském úřadě.

Workshop se skládal ze dvou částí - teoretické a praktické. V prvním bloku se Martin Lochovský ze společnosti EKO-KOM, a.s. věnoval především rozvoji systému třídění odpadů v kraji, vzdělávacímu programu společnosti EKO-KOM a odpovídal na dotazy pedagogů. Nechybělo ani promítání části filmu O třídění a recyklaci odpadů. Praktická část byla věnována exkurzi na dotřiďovací linku, kde se  učitelé seznámili s tím, jak vypadá třídění plastů a dalších surovin v praxi.

Wokshopu se zúčastnilo celkem 15 pedagogů, kteří obdrželi osvědčení o absolvování vzdělávacího programu společnosti EKO-KOM, a. s. pořádaného v rámci dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků dle zákona č. 536/2004 Sb. a také řadu propagačních materiálů použitelné při výuce.