e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Koncert z turné Večer tříkrálový v Kadani

publikováno: 14.12.2009, kategorie: Hudba, autor: Luděk Svoboda

Sdílet: facebook twitter google+

Tři spřátelené kapely – The.Switch, Rattle Bucket a X-left to Die se vydají v prosinci na společné turné. To pojmenovaly „Večer tříkrálový“. Název má symbolizovat pomyslné panování frontmanů těchto kapel na české metal-crossoverové scéně. V sobotu 19. prosince můžete navštívit koncert v rámci tohoto turné také v kadaňském KD Orfeum.

Po vzoru hip hopu jsme se rozhodli nebýt zbytečně skromní. Nemáme sice aparaturu v 50 kamionech, ale naši zpěváci jsou bezkonkurenčně nejuřvanější. Vyzýváme tak ostatní české kapely k souboji v decibelech.“, směje se Michal Novák, kytarista The.Switch.

Tyto tři skupiny mají mnoho společného. X-left to Die nedávno vydali novou desku, Rattle Bucket právě dokončují nahrávání debutového alba a my už máme hotovou druhou část naší trilogie EP „Na Dosah“, takže uslyšíte i úplně nové pecky. Navíc máme připravenou společnou skladbu, ve které vystoupí současně všichni tři frontmani. Tou budeme zakončovat každou zastávku tohoto turné,“ dodává Novák.

„Trio králů“ v létě objelo všechny velké české festivaly. Kromě toho jste mohli The.Switch vidět v Praze jako předkapelu Korn a Disturbed. X-left to Die se zase představili jako support Marilyna Mansona na brněnském Velodromu. Bude zajímavé sledovat, jak zkušenosti z koncertů s velkými světovými kapelami zúročí ve své koncepční show.

Turné:
5.12. – Polička – Divadlení klub
8.12. – Brno – Fléda
11.12. – Jihlava – Beat live club
18.12. – Praha – Akropolis
19.12. – Kadaň – KD Orfeum
22.12. – Děčín – Garage

Další informace na internetu:
The.Switch – http://bandzone.cz/theswitch
X-left to Die – http://bandzone.cz/xlefttodie
Rattle Bucket – http://bandzone.cz/rattlebucket