e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

30 let svobody: Jak se lidé cítí v Žatci?

publikováno: 14.11.2019, kategorie: Zajímavosti, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

30 let svobody a občanské společnosti oslaví netradičním způsobem i žatecký spolek A dál?, který zve v sobotu 16. listopadu od 14,00 hodin do Staré papírny. Chystá se zde otevřená diskuze nad pocitovou mapou města, kterou žatecká veřejnost vytvořila letos v září.

"Mapa je nástroj, který je srozumitelný každému z nás. Vidíme v něm velký potenciál pro další plánování města. Slabá i silná místa obyvatelé do mapy přesně zaznačili barevnými lepíky. Naším cílem bude v sobotu podrobně rozebrat, co lidi trápí, ale také proč a za čím do oblíbených míst chodí," přibližuje Eva Pettrichová ze spolku A dál?.

Prostor vyjádřit se dostanou nejen občané, ale také vedení města. Spolek A dál? se zavazuje vytvořit příjemné debatní prostředí doplněné již tradičně o reference dobré praxe. Papírovou verzi mapy chtějí mladí aktivisté věnovat Odboru rozvoje města, který o ni hned po sběru dat projevil zájem. Jejich cílem je dále apelovat na město, aby zaplatilo digitální sběr podnětů na www.pocitovemapy.cz, který by měl větší dosah a využitelnost.