e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 16. až 18. listopadu

publikováno: 14.11.2018, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Víkend bude patřit nejen oslavám 17. listopadu, ale také divadlům. V Mostě nebo Litvínově můžete oslavit Noc divadel, v Lounech si připomenout 15. výročí Vrchlického divadla. Přidáme i výlet do hor, chovatelskou výstavu nebo spoustu koncertů.

Oslavy divadla
Vrchlického divadlo v Lounech slaví 15 let od svého znovuotevření. A slavit bude divadelně. Své příznivce zve v pátek 16. listopadu na Slavnostní narozeninový večer s několika gratulanty a křtem publikace. V sobotu divadlo nabídne tři představení pro dospělé i děti. Více o nich se dozvíte zde: Lounské divadlo přijímá gratulace k výročí.

Chovatelská výstava
V pátek 16. a sobotu 17. listopadu se v areálu svazu chovatelů v Žatci v ulici Volyňských Čechů koná Výstava králíků, holubů a drůbeže. V pátek bude otevřeno od 9,00 do 17,00 hodin, v sobotu do 16,00 hodin.

Obnovení provozu na Moldavu
Historický motorák Hurvínek i moderní vlak zvaný Žralok dorazí v neděli 18. listopadu na nádraží v Moldavě v Krušných horách. Povezou návštěvníky na oslavu obnovení provozu moldavské horské dráhy a na moldavský půlmaratón. Součástí programu na Moldavě budou i ukázky výroby skla. Podrobnosti se dočtete v článku Na Moldavu pojedou o víkendu Hurvínek i Žralok

Den otevřených dveří v oboře
Na Flájích v Krušných horách se opět otevře obora. Vstup bude možný od čtvrtka 15. do neděle 18. listopadu vždy od 10,00 do 15,00 hodin. Vstup je povolen pro pěší a cyklisty jen po vyznačené trase: asfaltová komunikace Šumenské údolí - Zámecká křižovatka, Zámecká křižovatka - Dlouhá Louka. Mapa bude umístěna na vstupních branách Obory Fláje. 

Koncerty
Máme pro vás pár tipů na zajímavé koncerty. Slánská punková legenda Totální nasazení se po roce opět vrací do Mostu. V pátek 16. listopadu od 21,00 hodin vystoupí v mosteckém Rokáči Vinohrady. Sobotní večer 17. listopadu bude patřit metalu -  od 20,00 hodin vystoupí kapely Maylive, Discretion a Beautiful Cafillery. Ve sportovní hale v Mostě zahraje v sobotu 17. 11. od 20,00 hodin kapela Jelen s hostem Míšou Tučnou. V music aréně Nový Obzor v Mostě hraje v pátek 16. 11. Vilém Čok s kapelou Bypass, předskokani Sandra a její vembloudi. Slavnostní koncert u příležitosti oslav 100 let Československa se koná v sobotu 17.- listopadu v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Mostě. Vystoupí sólisté Martina Bauerová - zpěv, Michal Hanzal - varhany, František Bílek – trubka, začátek v 16,00 hodin, vstupné 160 Kč.
V teplickém Knaku se na svém Offline tour zastaví kapela Jaksi Taksi a Zakázaný ovoce. Koncert začíná 17. listopadu ve 20,00 hodin. Ve stejný den hraje v teplické restauraci Hvězda Hudba Praha Band.
Smyčcové trio Riccio trio uvede v sobotu od 18,00 hodin dílo Wolfganga Amadea Mozarta. Koncert vás zavede do unikátního prostoru kaple Božího hrobu v kostele svatého Ignáce v Chomutově.
Irskou hudbu si můžete užít v Lounech v Music baru Za zdí, hraje kapela A Bag of potatos, začátek v 19,00 hodin v sobotu 17. listopadu.

Taneční festival
LounFest – premiérová taneční akce v KD Dobroměřice u Loun se koná v sobotu 17. listopadu od 21,00 hodin. Čekají vás  Djs Andrea Pomeje, Insomniac, Kojda, Mery, soutěže a párty až do rána, vstupné 80 Kč.

Vzpomínky na 17. listopad
Kde si připomenout výročí událostí 17. listopadu? Třeba v Lounech na Mírovém náměstí od 17,00 hodin, u sochy Mistra Jana Husa. Další akce se koná v kostele Nejsvětější Trojice v Klášterci nad Ohří, kde chystá program město, zámek a střední školy z Klášterce. Vzpomínková akce začíná v 17,00 hodin. Stejný čas, stejný den, stejná akce – jen v Městském parku v Chomutově, u pomníku Obětem válek a totalit. 

Noc divadel
Sobota 17. listopadu patří také Noci divadel. Užít si ji můžete třeba v Docela velkém divadle v Litvínově, kde se kromě společného potlesku chystá také speciální představení hry Carmen, které diváky mimořádně nechá nahlédnout do zákulisí divadelního představení. Začátek v 18,30 hodin, vstupné dobrovolné. Večer plný překvapení a zábavy chystají také herci Městského divadla v Mostě, začíná v 19,00 hodin a vstupné je 150 Kč.

Z cest
V sobotu 17. listopadu v 15,00 hodin se v mostecké kavárně The Most café otevře výstava obrazů a fotografií z cest Evy Skopcové a Drahomíry Daniely Horáčkové.

Farmářské trhy
Je potřeba se trochu zásobit na zimu a tento víkend budete mít několik příležitostí. V pátek budou farmářské trhy na náměstí Svobody v Teplicích, od 9,00 do 17,00 hodin. V pátek můžete nakupovat i na Mírovém náměstí v Kadani, do 16,00 hodin. V sobotu v 8,00 hodin se trh otevře na náměstí Prvního máje v Chomutově.

Další tipy můžete vyhledávat v Kalendáři akcí.

Foto: Docela velké divadlo Litvínov.