e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Přírodovědná expozice mosteckého muzea bude rok uzavřena

publikováno: 14.11.2018, kategorie: Výstavy, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Tento týden si můžete naposledy prohlédnout přírodovědnou expozici Oblastního muzea v Mostě. Od 19. listopadu bude kvůli přestavbě na rok uzavřena. Podle muzea tuto "beznadějně zastaralou", i když oblíbenou expozici, nahradí zcela nová, moderní.

"Instalace z devadesátých let 20. století po celou dobu patřila mezi nejoblíbenější muzejní stálé výstavy a na území Ústeckého kraje byla největší svého druhu. Čas se na ní ale značně podepsal. Řada vystavených exponátů ztratila svůj přirozený vzhled a barvu a celý fundus je dnes už technologicky beznadějně zastaralý a nevyhovující," řekl ředitel mosteckého muzea Michal Soukup.

Přírodovědné oddělením muzea v čele s Pavlem Krásenským přišlo se zcela novou koncepci expozice, která se bude i nadále věnovat živé i neživé přírodě Mostecka. První ze tří částí, věnovaná geologie, by se měla otevřít na konci roku 2019. "Představí atraktivní paleontologické a mineralogické exponáty z Mostecka, čtvrtohorní dioráma a multimediální prvky. V dalších letech bude následovat živá příroda, kde se představí vybrané biotopy Mostecka. Součástí nové expozice bude herní a vzdělávací koutek pro nejmenší i podrobně zpracované výukové programy pro školy," doplnil ředitel.