e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

iQpark se na zimu opět vrací na Červený hrádek

publikováno: 14.11.2012, kategorie: Vzdělávání, autor: Jitka Viziová

Sdílet: facebook twitter google+

Od poloviny listopadu až do února bude na zámku Červený hrádek opět otevřena výstava , kterou zapůjčilo science centrum iQpark Liberec. Nová výstava Poznávej se o lidském těle, navazuje na úspěšnou Hry a klamy, která bavila děti i dospělé loňskou zimu.

Výstava Poznávej se obsahuje na 60 exponátů, které jsou sestrojeny tak, aby se návštěvníci mohli hravou a zábavnou formou dozvědět spoustu zajímavých informací o fungování lidského těla, o lidských smyslech nebo i to, jak někdy vlastní smysly klamou. Výstava Poznávej se navazuje na úspěšnou výstavu Hry a klamy a stejně jako ta loňská dokáže, zejména u mladší generace, spolehlivě aktivovat hravost, schopnost logického uvažování i kreativitu myšlení.

Jedinečnost výstavy spočívá v tom, že na rozdíl od běžných výstav či muzeí, kde jsou exponáty doslova „nedotknutelné“, zde je zapotřebí s vystavenými objekty pracovat a takříkajíc jim „přijít na kloub“. Každý hrací stůl, interaktivní panel či závěsná tabule přibližuje jiný poznatek hlavně z oblasti biologie, ale i fyziky - nicméně každý exponát v sobě skrývá prvek pobavení, hry a objevitelského vzrušení. Celkový dojem z výstavy lze shrnout do věty: Poznání je zábava.

Vznik a činnost libereckého iQparku podporuje Nadace Škola Hrou, založená za účelem hledání nových forem vzdělávání mladé generace. Důraz je kladen na logiku a interaktivitu exponátů atraktivních pro všechny věkové skupiny.

Pokud se rozhodnete výstavu iQparku na Červeném hrádku navštívit, nenechte si ujít výstavu sbírky medvědů a lesní svět skřítků. Otevřeno je od pondělí do pátku od 9,00 do 17,00 hodin o víkendu pak od 10,00 hodin. Vstupné na iQpark je pro dospělé 60 Kčm pro děti a důchodce 40 Kč, vstup na medvědy je zdarma. Výstava bude otevřena od 17. listopadu do 10. února 2013.