e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Fotosoutěž Dolního Poohří se blíží ke konci

publikováno: 14.10.2019, kategorie: Zajímavosti, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Už jen do konce října mohou fotografové posílat své snímky z toulek Dolním Poohřím do každoroční fotografické soutěže Poohří vaším objektivem. Slavnostní vyhlášení vítězů je naplánováno na neděli 10. listopadu v Lounech. Nekrásnější snímky se pak objeví v kalendářích pro rok 2020.

Posledních pár dní mají fotografové na to, aby rozšířili své sbírky o podzimní snímky Dolního Poohří. Soutěžní fotky musí dorazit nejpozději do 31. října na e-mailovou adresu info@dolnipoohri.eu. Porota z nich poté vybere sérii těch nejlepších, a to jak v kategorii dospělých, tak dětí. Na vítěze čekají zajímavé fotografické ceny. Jejich snímky budou provázet návštěvníky Dolního Poohří po celý rok, ať už na kalendářích nebo v propagačních materiálech.

Soutěž, kterou vyhlásila Destinační agentura Dolní Poohří již popáté, je otevřena pro každého –  profesionální fotografy, amatéry i děti, které mají vlastní kategorii. Tématicky fotografie téměř nemají omezení – mohou zachycovat krajinu a řeku Ohři, zdejší historii a památky, přírodu či Cyklostezku Ohři.

Předávání cen bude součástí slavnostního ukončení turistické sezóny, které pořádá Destinační agentura Dolní Poohří letos poprvé. Konat se bude v neděli 10. listopadu v Kulturním domě Zastávka v Lounech. „Rozhodli jsme se letos rozloučit se s návštěvníky a přáteli Dolního Poohří kulturním programem. Zároveň to bude poděkování všem, kteří se zapojili do fotografické soutěže,“ vysvětluje ředitel Destinační agentury Dolní Poohří  Ing. Lukáš Pichlík. Program začíná ve 14,00 hodin a kromě vyhlášení nabídne dětský kabaret Hudebního divadla Hnedle Vedle a pro dospělé poté od 15,30 hodin vystoupení kapely Lounská 13. Vstup je zdarma.

Doplňující informace k fotosoutěži: Do soutěže jsou přijímány pouze digitální fotografie ve formátu jpg s maximální velikostí 5 MB a minimálním rozlišením 2480x1748 px. Maximální počet snímků od jednoho autora je 10. K fotografii nezapomeňte připojit kontaktní údaje (jméno, e-mail, případně telefon) a ideálně i stručný popis místa.

Foto: Martin Motlík.