e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Café Nobel bez kofeinu aneb věda pro děti

publikováno: 14.10.2015, kategorie: Pro děti, autor: Frederik Velinský

Sdílet: facebook twitter google+

Od října 2015 se do ústeckého Fokus kafe v prostorách Univerzity J.E. Purkyně vrací speciální „přátelská setkání s vědou“, určená především dětem – Café Nobel Bez kofeinu. Budou se konat každý měsíc, první z nich v úterý 20. října. Tématem budou velké šelmy v přírodě. Pozor - rodiče jen v doprovodu dětí! Začátek v 16,30 hodin. ZRUŠENO PRO NEMOC

Medvědi, vlci, ale také rysové, v naší přírodě mnoho let vůbec nežili. Teprve nedávno se začali vracet. Odborníci z toho mají radost - s návratem velkých šelem by se v naší přírodě mohla obnovit ztracená rovnováha. Čím jsou velké šelmy přírodě prospěšné a jaký dopad měla jejich dlouhodobá nepřítomnost v naší krajině? Co o nich vlastně víme - a máme se jich bát? O skrytém životě plachých šelem bude vyprávět zooložka Mgr. Tereza Mináriková ze společnosti ALKA Wildlife o.p.s. Přednáška v kavárně Fokus kafe v Ústí nad Labem začíná v 16,30 hodin.

Pořad je vhodný především pro žáky 2. stupně ZŠ, ale přijít mohou i o něco mladší nebo naopak starší zájemci o přírodu. Dospělí mají přístup pouze v doprovodu dětí - nemusí se přitom jednat o jejich vlastní potomky. Doporučujeme rezervovat si předem místa k sezení na mailu fokuskafe-usti@fokuslabe.cz.