e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Na Červeném Hrádku ukončí sezónu folklór a dobré jídlo

publikováno: 14.10.2014, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Jitka Viziová

Sdílet: facebook twitter google+

Každoroční symbolické ukončení kulturní sezóny na zámku Červený Hrádek zaujme svým programem především nejmenší návštěvníky, milovníky folklóru a dobré kuchyně. Program na zámku u Jirkova začne v sobotu 18. října v 10,00 hodin a bude pokračovat do čtyř odpoledne.

Po celý den budou probíhat zabijačkové hody. Navštívit můžete od 10,00 do 16,00 odin dobové stánky s ukázkami řemesel: sýrařku, která vyrábí máslo, kořenářku, přadlenu, svíčkařku, raziče mincí, dráteníka, výrobce slaměných ozdob.

V kulturním programu se mohou děti těšit od 11,00 hodin na pohádku O ztracené princezně a od 13,00 hodin O třech princích a zázračné vodě, v poledne a ve dvě hodiny vystoupí lidový soubor Plzeňský MLS. Na závěr v 15,00 hodin zahraje Švejk Band. Vstupné je 40 Kč, snížené 20 Kč.

I po této akci zůstane zámek otevřený veřejnosti. Celoroční výstava Pohádkový svět uvítá návštěvníky i v zimních měsících a znalci pohádek se mohou těšit na novou výstavu Večerníčků. Poslední listopadovou neděli budou zahájeny adventní prohlídky zámku doplněné ukázkami vánočních zvyků a ochutnávkou cukroví.