e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Chomutovské lázně před kamerou filmařů v nové krimi

publikováno: 14.9.2019, kategorie: Divadlo a film, autor: Magdalena Fraňková

Sdílet: facebook twitter google+

Po divácky mimořádně úspěšných televizních sériích Vodník a Modré stíny natáčí režisér Viktor Tauš pro Českou televizi další šestidílnou krimi Zrádci. Natáčet se začalo letos v květnu. Klapka padla také v Chomutově, konkrétně v areálu bývalých městských lázní z osmdesátých let 20. století.

Kromě architektonicky ohromujících městských lázní se v natáčecím plánu objeví také několik dalších lokací v okolí města, které umožňují stvořit přesně formulovaný svět příběhu. V Ústeckém kraji filmaři strávili přípravami a natáčením desítky dní. Kamery se dostanou i na zajímavá místa v Liberci, Praze, ve středočeských Broumech, ale také do Smržova u Hradce Králové, Sychrova, Hrabyně nebo do Polska a Německa.

Seriál zavede diváky do prostředí drogové mafie v České republice. Hlavní postavou příběhu je mladý dealer David, kterého ztvárňuje Cyril Dobrý. Nikdy nechtěl být informátorem protidrogové centrály, ale nemá na vybranou. Podléhá nátlaku jednoho z jejích členů ztvárněného Václavem Neužilem. Ocitne se nejen v hledáčku policistů, ale i česko-vietnamské drogové mafie. Na konci pilotní epizody bude uprostřed dvou světů – policie a mafie. Oba světy ohrožují jeho život.

„Scénář minisérie Zrádci byl vyvinut Českou televizí, která pro jeho napsání oslovila scénáristu Mira Šifru. Výsledkem práce je strhující kriminální příběh, který vedle samotného příběhu fascinuje hloubkou vhledu do jeho vlastního světa. Zrádci scénáristy Mira Šifry jsou příběhem vyprávěným pohledem zevnitř,“ vysvětluje Viktor Tauš.