e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Litvínovské divadlo začne sezónu hrou Mistr a Markéta

publikováno: 14.9.2017, kategorie: Divadlo a film, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Docela velké divadlo v Litvínově otevře dvou dvaadvacátou divadelní sezónu premiérou hry Mistr Markétka na motivy románu Michaila Bulgakova. Premiéra se koná v pátek 22. září v Litvínově. Ještě v září můžete představení vidět také v Mostě v muzeu.

"Groteskní román Michaila Bulgakova - jeho poslední dílo - patří k nejznámějším a nejslavnějším knihám ruské literatury 20. století, dočkal se několika filmových a divadelních uvedení," vysvětluje Jana Galinová z DVD Litvínov. Stejně jako mnoho jeho dalších děl, i román Mistr a Markéta skončil na dlouhá desetiletí v trezoru komunistického Sovětského svazu. Poprvé vyšel v roce 1967, 27 let po Bulgakově smrti. Společně s Doktorem Živagem jej považován za nejlepší ruský román 20. století.

V litvínovském divadle hru režíroval Jurij Galin, účinkují Petr Kozák, Lenka Lavičková, Petr Erlitz, Robert Stodůlka, Andrea Traganová, Michal Žižka, Antonín Klepáč, Lukáš Masár, Jana Galinová, Dušan Matouš, Markéta Velánová.

Začátek představení je v 19,00 hodin. Další reprízy můžete vidět v mosteckém Oblastním divadle v pondělí 25. a v úterý 26. září.