e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Do žateckého divadla se kultura vrátí v říjnu

publikováno: 14.9.2016, kategorie: Divadlo a film, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Jen si pořadatelé z Městského divadla v Žatci oddechnou po své největší akci - žatecké Dočesné, začínají chystat program divadla a kina. Digitální kino začne promítat v pátek 23. září, kulturní program odstartuje 3. října satelitní přenos z Metropolitní opery. Diváci se mohou těšit na komedie jako Zelňačka nebo Hrdý Budžes.

"Městské divadlo v nadcházejícím období připravuje mnoho zajímavých činoher a koncertů, program začne tradičně v říjnu," informoval Karel Fiala. V nové sezoně se mohou diváci těšit například na činohry Příbuzné si nevybíráme (Svatopluk Skopal, Václav Vydra, Jan Čenský a další), Rodina je základ státu (Miroslav Etzer, Vanda Hybnerová, Martina Hudečková a další) či Stvoření světa (Jan Rosák, Rudolf Hrušinský a další). V Žatci budou k vidění také oblíbené komedie -  francouzská Zelňačka s Oldřichem Víznerem a Otakarem Brouskem a další) a český Hrdý Budžes s Barborou Hrzánovou.

Prvním pořadem bude přenos z newyorské opery v sobotu 3. října, 7. října přijedou se svou show I. Šmoldas a Š. Mareš, v sobotu 10. října konmcertuje Aubrey Johnson Quintet. Koncertovat do Žatce přijedou také František Nedvěd, Vlasta Redl, Dirty Deep, Mad Finger. "Chystáme také Bubenický Workshop 2016 a diváky pobaví v zábavných pořadech například Jakub Kohák nebo Zdeněk Izer," doplnil Karel Fiala.

Kino začíná promítat v pátek 23. září v 17,30 hodin pohádkou Obr Dobr. Každý víkend čekají děti od 15,00 hodin pohádky, promítat se bude též od 17,30 a 20,00 hodin denně mimo pondělí, nebudou-li aktuálně pořady v divadle.

Vstupenky na jednotlivé pořady v měsíci říjnu budou v prodeji od 20. září. Program najdete včas také v našem Kalendáři akcí.