e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Víkend v Oseku bude pouťový

publikováno: 14.8.2019, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Jedna z největších poutí v regionu - Osecká - se koná tento víkend 17. a 18. srpna. Začne v sobotu průvodem. Čekají vás kolotoče, stánky, historický trh, hudba i ohňostroj, jezdit bude parní lokomotiva.

Program začíná v sobotu 17. srpna v 9,30 hodin slavnostním průvodem od budovy základní školy v Hrdlovské ulici. Po oba dny otevřen historický řemeslný trh na nádvoří kláštera s bohatým programem pro děti i dospělé, v sobotu od 10,00 do 18,00 hodin, v neděli od 9,00 do 17,00 hodin. Představí se provazochodkyně a řada divadel. 

Přímo v klášteře v konventním sále se koná v sobotu od 19,30 hodin závěrečný koncert Letního orchestru a v neděli v 10,00 hodin začíná poutní mše svatá v kostele svatého Petra a Pavla.

Hudba bude znít také na Klášterním náměstí. Po celý den bude k poslechu hrát kapela Regius Band, hudbu doplní program pro děti. V sobotu večer od 18,30 hodin postupně vystoupí  skupiny Malé Divy, Marry B a Robbie Williams Revival Brno. První pouťový den zakončí ve 22,00 hodin ohňostroj.

Po oba dny budete moci navštívit hned několik galerií: Open air gallery pana Ing. Jana Matějáka, Open air gallery pana Pavla Michalici, tradiční výstavu bonsají členů Bonsaj klubu Libochovice v zahradě Panského domu, výstavu skla a vitráží v ITC Osek, výstavu velkého modelového kolejiště a modelů železničních vozidel v tělocvičně DDM Osek, železniční expozici na nádraží Osek město, výstavu vojenských historických vozidel na Lukách a okresní výstavu chovatelů s tombolou v zahradním areálu výstaviště Českého

svazu chovatelů. Nedílnou součástí jsou samozřejmě kolotoče, houpačky, občerstvení a jarmareční trhy přístupné po oba dny na pouťovém prostranství na hlavní silnici od náměstí a na silnici od kláštera k Domu dětí a mládeže Osek.

Jezdit bude i historický vlak s parní lokomotivou, který vyjíždí z Mostu v 9,00 hodin a další dva pak pojedou z Louky u Litvínova ve 12,40 a 15,40 hodin. Naopak z Hrobu můžete vyrazit vlaky v 11,00 a 14,10 hodin.

Foto: Pixabay.com.