e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Odstávka teplé vody se odsouvá na září

publikováno: 14.8.2018, kategorie: Zajímavosti, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Severočeská teplárenská včera oznámila, že plánovanou odstávku v dodávkách teplé vody v Mostě, která měla probíhat v srpnu, musí odložit na září. "Práce na přeložce horkovodu se komplikují," informovala mluvčí společnosti.

"Z důvodu nepředvídatelných komplikací při realizaci přeložky horkovodu v oblasti Slatinice, která se provádí z důvodu rozšíření lomu Vršany, se ruší původně plánovaný srpnový termín přerušení dodávek tepla pro město Most," sdělila Miloslava Kučerová.

Původně byla odstávka na plánována na 20. až 24. srpna, kdy mělo dojít k napojení nového tepelného napaječe v prostoru Slatinic. Teplo totiž nyní dodává do Mostu provizorní potrubí, instalované během krátké odstávky v červnu.

Nový termín přerušení dodávek tepla pro město Most je stanoven od 24. 9. do 28. září 2018. "K obnovení dodávek tepla dojde 28. září v dopoledních hodinách. Všem zákazníkům se společnost za komplikace omlouvá. Přeložka horkovodu uvolní prostor pro prodloužení těžby v lomu Vršany o cca 25 let," doplnila mluvčí.

V Litvínově už žádné další odstávky v plánu nejsou.