e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 16. až 18. července

publikováno: 14.7.2021, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Nabídneme o tomto víkendu nejen spoustu kultury, ale také festival jídla. Pozveme vás do sklepa, na maják, k řece i do parku. A stejně jako každý víkend přidáme více než desítku koncertů a festivalů. POZOR Food festival zrušen!

Prohlídky ve skanzenu
Archeologický skanzen Březno u Loun pořádá po celé prázdniny komentované prohlídky Archeologické léto. Začínají vždy v sobotu a neděli od 10,00 a 14,00 hodin a není třeba se na ně předem objednávat.

Sýkorovy Počedělice
Na břehu řeku Ohře, kde rád maloval lounský rodák Zdeněk Sýkora, se pravidelně koná malířské sympozium Sýkorovy Počedělice. Výsledky prací malířů si můžete prohlédnout v sobotu 17. července od 15,00 hodin v Počedělicících.

Výstup na maják
Na chmelový maják v Žatci večer a s národem Homolupulů – takový bude výstup v sobotu 17. července v Chrámu chmele a piva v Žatci. Hrát bude harmonikář a Homolupulové jistě povypráví o své vášni k pivu. Začátek v 19,00 hodin.

Procházka parkem
Zámek v Krásném Dvoře na Podbořansku chystá po několik letních večerů komentované procházky zámeckým parkem na soumraku. Další z nich se koná v sobotu 17. července od 21,00 hodin. Vstupné 130 korun dospělí, 90 Kč děti.

Z pohádky do pohádky
Hudební improvizační klauniáda o princezně, drakovi a veliké lásce čeká děti v neděli 18. července od 17,00 hodin v letním kině v Klášterci nad Ohří. S písničkou a úsměvem na rtech se těší Tom. 

Festival jídla - ZRUŠENO z důvodu špatného počasí
Food Festival Žatec se koná na náměstí Svobody v sobotu 17. července od 12,00 hodin. Těšit se můžete podle pořadatelské restaurace Maštal na burgery, mořské plody, italskou a českou kuchyni.

Do sklepa
Do sklepení zámku v Duchcově se můžete mimořádně podívat v rámci speciálních prohlídek v sobotu a neděli 17. a 18. července. Prohlídky sklepů budou začínat v 10,00, 12,30 a 15,00 hodin. Termín si můžete zarezervovat na tel. čísle 417 835 301. 

Kinematograf
V regionu promítá spousta letních kin a tento týden k nim přibyl také Kinematograf bratří Čadíků, který právě parkuje v Kadani. Jaké filmy a kde uvidíte se dočtete v článku

Hudba a festivaly
Na Kyselce v Bílině se koná další ročník Koncertu pro kamerunské kozy. Hrají Totální nasazení, The Atavist, Gaia Mesiah, Arakain. Vstupné na místě 600 Kč.
Na letní scéně nádvoří teplického zámku koncertuje v pátek od 19,30 hodin kapela Ukrutná veverka.
V chomutovském městském parku je v neděli od 16,00 hodin připraveno hudební odpoledne s kapelami CopaCaband, Jazz Combo a Úlet.
V letním kině v Chomutově se pak koná festival Monster Meeting s kapelami Dymytry a Traktor a dalšími, start v 15,30 hodin.
Pod hradbami v Kadani se v pátek od 17,00 hodin koná rockový koncert s kapelami Škwor, Trautenberk a Mandras. Hned v sobotu od 10,00 hodin si můžete užít punkový den v Rooseveltových sadech.
Vilém Čok a kapel Bypass bude hostem Zahradní slavnosti v restauraci Černý kůň v Lounech. Začátek v sobotu 17. července od 13,00 hodin.
Tradiční rockový festival pod názvem Raskwerfest se koná v sobotu 17. července v Postoloprtech v zámecké zahradě. Začíná v 16,30 hodin a vstupné je 100 korun.
Na letní scéně na letišti v Teplicích koncertuje v sobotu večer David Koller a Pavel Houfek Band.
Potlach nebo-li country festival se koná v sobotu 17. července na zámku v Pátku nad Ohří.
Už ve čtvrtek 15. července koncertuje ve vinařství v Třebívlicích kapela MIG 21, začátek v 18,00 hodin, v pátek tam pak zazpívá Xindl X.

Ilustrační foto: Pixabay.com