e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Autodrom přivítá o víkendu mistrovství silničních motocyklů

publikováno: 14.7.2017, kategorie: Sport, autor: Jan Foukal

Sdílet: facebook twitter google+

Velký okruh mosteckého autodromu přivítá o víkendu 15. až 16. července Mistrovství ČR a SR silničních motocyklů. Záštitu nad závody v Mostě, jež byly součástí zrušeného mezinárodního šampionátu MOTOCh (dříve Alpe Adria), přebírá Autoklub ČR, Slovenská motocyklová federace a společnost Autodrom Most.

Ukončení šampionátu zdůvodnil v prohlášení jeho promotér, agentura Slovakia Racing, ekonomickými problémy. Přípravy a organizace závodu se ujala společnost Autodrom Most. „Vše nyní musíme zvládnout v rekordním čase. Pro podnik už se podařilo získat zvláštní ustanovení. Jezdci a týmy najdou jeho znění a také přihlášku na závody na webových stránkách www.autodrom-most.cz,“ uvedl sportovní ředitel společnosti Michal Marek.

Divákům se představí jezdci tříd 125 Sport Production, 125GP / Moto3, Superstock 600, Supersport, Superstock 1000 a Superbike. „Vstupné nevybíráme, fanoušci si tedy mohou vychutnat souboje silných strojů na dráze zdarma. Mají navíc přístup do paddocku, takže mohou sledovat i atmosféru před jednotlivými závody v zázemí týmů. Chybět nebude ani nabídka občerstvení,“ upřesnila obchodní a marketingová ředitelka společnosti AUTODROM MOST Jana Svobodová.

Zatímco sobota bude patřit volným tréninkům, kvalifikacím a prvnímu závodu, v neděli ostré souboje o mistrovské body vyvrcholí.