e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Probuďte v sobě sochaře - na zahradě Křížovy vily

publikováno: 14.7.2016, kategorie: Zajímavosti, autor: Regionální muzeum Žatec

Sdílet: facebook twitter google+

V sobotu 23. července pořádá Regionální muzeum K. A. Polánka v Žatci výtvarnou dílnu pod širým nebem, kde se bude pracovat s neobvyklým materiálem - tvárnicemi Ytong. Probuďte v sobě sochaře a odneste si jedinečné umělecké dílko. Sochání začíná v zahradě Křížovy vily ve 13,00 hodin.

Ytong je materiál poměrně měkký a lehce tvarovatelný s pomocí základních kutilských nástrojů. Navíc bude přítomen zkušený kameník, který rád poradí či pomůže. 

Potřebné náčiní bude volně k zapůjčení. Pokud však máte možnost, nebude ke škodě, když si donesete nástroje vlastní (pilka, pilník, majzlík, kladívko, špachtle a podobně). Ochranné pomůcky, zejména brýle, si zajistěte sami podle uvážení. 

Není nutné se na akci hlásit předem, každý příchozí si bude moci zakoupit libovolný počet pórobetonových tvárnic a pustit se do díla. Můžete samozřejmě tvořit i ve skupině nebo se přijít jen tak podívat. Děti do patnácti let se mohou sochání zúčastnit pouze pod dohledem dospělého.

Občerstvení zajistí Restaurace Ostrov, Pivnice Mládí a Budík, z. s. - komunitní čajový a vzdělávací klub Žatec. V případě deště bude akce přesunuta na jiný termín. Vstupné plné 50 Kč, snížené (děti do 15 let) 25 Kč.

Na fotografii firmy Ytong Česká republika můžete vidět, co všechno lze z tohoto materiálu vytvořit, fotografie jsou z turecké Ankary.