e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Letní sezóna v Ústeckém kraji bude patřit filmařům

publikováno: 14.6.2018, kategorie: Zajímavosti, autor: Lucie Dosedělová

Sdílet: facebook twitter google+

V polovině června se do Ústeckého kraje vrací natáčení pokračování úspěšného seriálu Rapl. Děj seriálu se z Karlovarska přesunul do Ústeckého kraje už v lednu. Příběh druhé kriminální série s osobou hlavního hrdiny, policejního vyšetřovatele Kuneše v podání Hynka Čermáka, se točí převážně v Ústí nad Labem a okolí. Točit se budou ale i další filmy a seriály po celém kraji.

„Přesně po polovině natáčení se štáb vrací na místo činu,“ říká v nadsázce kreativní producent Josef Viewegh, v jehož tvůrčí skupině úspěšně detektivní série  Rapl 2 vzniká. „Točit budeme na desítkách lokací v Ústí, v přístavu, loděnicích, v lanovce na Větruši, v rockových klubech i ulicích města. Ale zabrousíme samozřejmě i do dalších částí Ústeckého kraje, namátkou na lodě na Labi,  do Děčína, Teplic i Litoměřic. Zápletky  jednotlivých detektivek samozřejmě prozrazovat nemůžu, ale škála témat je opravdu široká. Budou to příběhy o pašování, pomstě, domácím násilí, rasismu, bankovní loupeži, lásce i žárlivost," dodává kreativní producent Josef Viewegh.

Do severních Čech ale povedou stopy i dalších filmařů. „V kraji bude natáčet i velká mezinárodní produkce, pokračuje natáčení televizního seriálu a roztáčí se i celovečerní  pohádka. Řada dalších projektů je v přípravné fázi. Filmové štáby se podle aktuálních informací budou v Ústeckém kraji pohybovat až do poloviny října. S natáčením je spojena řada dopravních omezení a uzavírek. V červnu budou platit dopravní omezení pro města Úštěk, Žatec a Ústí nad Labem a s tím související snížený komfort v dopravní obslužnosti. O všech omezeních bude veřejnost včas informována prostřednictvím komunikačních kanálů jednotlivých měst a míst, kterých se natáčení týká. Děkujeme za vstřícnost,“ řekla Barbora Hyšková z Filmové kanceláře Ústeckého kraje. 

Foto: Zuzana Pachová, Česká televize (1. série seriálu Rapl).