e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Hněvín v sobotu opět zažije útěk Edwarda Kelleyho

publikováno: 14.6.2016, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

V sobotu 18. června si město Most opět připomene svého slavného vězně - mága a alchymistu rudolfínské doby Edwarda Kelleyho. Historický program na hradě Hněvín doplní pohádky i Švejk v podání mosteckého divadla, děti čeká zábavná stezka lesem, kouzelnická show a muzeum strašidel.

Návštěvníci akce se na hrad dostanou pěšky po přístupové komunikaci nebo lesem, kde bude Střediskem volného času připravována Kelleyho stezka - zábavná cesta lesem s různými úkoly a překvapením. Návštěvníci se po cestě dovědí informace z historie pobytu magistra Kelleyho v Mostě, a letos také informace spojené s královským městem Most a císařem Karlem IV. Stezka bude ukončena ve stánku TIC, kde děti obdrží symbolickou odměnu (např. keramické výrobky dětí ze ZUŠ Moskevská a z Klubu národnostních menšin). Adrenalinovou atrakcí v podhradí bude lanové centrum. Stezka bude zpřístupněna v 10,00 hodin.

Ve sklepní místnosti na divadelním nádvoří bude připravena výstava kočovného muzea strašidel, oživlá strašidla a čarokrámek. V průběhu celého dne bude otevřena hvězdárna hradu Hněvín. Otevřena bude také stálá expozice Dílna magistra Edwarda Kelleyho, na nádvoří i před hradem bude dobové tržiště včetně občerstvení.  

Připraven je tento program:

Divadelní scéna

11.15 - zahájení 15. ročníku Dne magistra Edwarda Kelleyho 2016

11.30 - Dracula - Divadlo rozmanitostí

13.30 - Na kouzelném paloučku – loutková revue s postavičkami ze Studia Kamarád (loutkoherecká skupina Loudadlo)

15.30 - kapela NEdloubej se v nose – Divadlo rozmanitostí

17.00 - S kouzly kolem světa! – kouzelnická show nejen pro děti (Pavel Kožíšek)

21.00 - Osudy dobrého vojáka Švejka - činohra Městského divadla v Mostě

Nádvoří

doprovodný program s historickou tématikou - ukázky sokolnictví, kejklířský workshop pro děti, ukázky historického šermu, útěk Edwarda Kelleyho z věže a soud, bublinová show pro děti, ukázka výcviku služebních psů, dobový kolotoč pro děti, dobové soutěže pro děti i dospělé, historické tržiště