e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Kdo překoná na polygonu profesionálního závodníka, získá auto

publikováno: 14.5.2015, kategorie: Sport, autor: Lada Laiblová

Sdílet: facebook twitter google+

Oblíbený televizní pořad na TV Prima Autosalon vrací na obrazovku soutěžní seriál, kterého se účastnili řidiči amatéři. Pro velký úspěch se soutěž bude pořádat opět, ale s tím rozdílem, že místo driftu se pojede rallye, a to na mosteckém autodromu.

Model pořadu se nezmění. „Zájemci mohou posílat SMS zprávu v hodnotě 10 korun ve tvaru a na číslo, které zveřejníme zřejmě 23. května v pořadu Autosalon. Navíc tu bude možnost získat divokou kartu,“ nastínil další variantu. Pro její získání se stačí zúčastnit některého rallye podniku v České republice. Výherce se zúčastní rychlostní zkoušky během závodu, kde divokou kartu získal. 

Změna bude pouze v tom, že rallye se pojede ve voze Škoda Fabia na Autodromu Most. „Půjde o to, že Honza Kopecký, jako tovární jezdec Škody, nám s obyčejnou Fábií zajel na trati v Mostě takzvaný zlatý čas a vyzve diváky, aby ho překonali,“ vysvětlil Vrtal hlavní podstatu soutěže, které se mohou zúčastnit vlastníci řidičského oprávnění a osoby starší 18 let. 

Zajíždět se budou dva časy. Jeden na suché a druhý na mokré trase. Zlatý čas ještě doplní stříbrný a bronzový. Překonání zlatého času znamená výhru osobního vozu Škoda Fabia, stříbrný čas ceny v hodnotě 5 tisíc korun od sponzorů pořadu a bronzový čas certifikát dobrého řidiče a finanční odměnu tisíc korun. „Bronzový čas by měl zajet každý dobrý, relativně zkušený řidič.“ 

Soutěž má také ukázat časový rozdíl mezi soutěžní jezdcem, který to opravdu umí a dobrým řidičem. V pořadu se diváci dozvědí další informace o výzvě a v každém díle dostanou malou nápovědu. „Každá maličkost totiž stojí vteřiny, takže je důležité jak startovat, jak správně sedět za volantem, jak ho držet nebo jak správně brzdit,“ upozornil Josef Vrtal. „Pokud někdo ze soutěžících vyskočí z trati, je automaticky diskvalifikovaný, protože nejde ani o to, jak rychle to jednotliví řidiči zajedou, ale hlavně jak bezpečně,“ doplnil. Soutěž rallye s Autosalonem bude probíhat v areálu polygonu v Mostě.