e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Litvínovské Docela velké divadlo hraje on-line

publikováno: 14.4.2020, kategorie: Divadlo a film, autor: Dušan Matouš

Sdílet: facebook twitter google+

Litvínovská scéna, zasažená stejně jako všechna ostatní divadla v republice vládou nařízeným nouzovým stavem, se nevzdává. Desítky zrušených, v lepším případě přeložených představení, samozřejmě soukromému divadlu budou v rozpočtu chybět. Důležitý je ale také kontakt s diváky a ten si divadlo ve třetím tisíciletí zachovává elektronicky. Co a kdy se hraje?

Poměrně brzy po vyhlášení opatření totiž začali herci živě streamovat některá pohádková představení na facebookový profil divadla a setkalo se to s velkým úspěchem.

Stejně jako zpěváci a kapely streamují svou muziku po internetu, každou středu, pátek a neděli, vždy od 16,00 hodin se na facebookovém profilu Docela velkého divadla můžete kouknout na nějaké představení, zabavit unuděné děti některou z pohádek, či jiných představení. Čtou se pohádkové knížky a k tomu hrají loutky. Hraje se online, bez roušek, ale po internetu a tedy bezpečně a hygienicky. Nahraná videa zůstanou na profilu divadla po celou dobu nouzového stavu. Další podobnou aktivitou jsou i youtube záznamy, naposledy byla uveřejněna absurdní komedie Za úplňku, a to díky laskavému svolení autora hry Roberta Geislera. Režisér inscenace Jurij Galin, umělecký šéf Docela velkého divadla Litvínov své svolení poskytl celkem pochopitelně. Všechny konkrétní informace jsou k nalezení na facebooku DVD Litvínov.