e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Extrém Bike Most 2017 se už chystá, pojede se první červnový víkend

publikováno: 14.4.2017, kategorie: Sport, autor: Stanislav Pecho

Sdílet: facebook twitter google+

Máte rádi horská kola? Jezdíte rekreačně, kondičně, závodně či jen tak pro radost? Pokud je alespoň jedna z vašich odpovědí kladná, zapište si do diářů datum 3. června 2017.  Na mosteckém hipodromu se bude konat pohárový závod v maratonu horských kol Extrém Bike Most 2017.

Hlavním závodem bude jako vždy EXTRÉM 72km, připraveny budou i kratší tratě EXTRÉM 56km a HOBBY 35km. Přímo v areálu mosteckého hipodromu budou nachystány i závody pro děti. 

EXTRÉM 72km patří k těm nejnáročnějším maratonům u nás, a to i přes fakt, že celá trať se nachází v bezprostředním okolí Mostu, konkrétně na Hněvíně, Resslu, Širáku a v okolí Matyldy. Patříte-li k cyklistickým nadšencům, pro které kolo znamená více než jen občasné vyplnění volného času, budete si zde užívat parádní terén, překonávat vlastní limity, o kterých jste dříve neměli ani tušení a po projetí cílem bez ohledu na celkový čas vás kromě pořádné únavy čeká nádherný pocit, že jste to celé zvládli. 

Závod HOBBY 35km, který se rok od roku těší většímu zájmu, je určen každému, kdo chce udělat něco pro své tělo. Trať vede po zpevněných cestách okolo vodní nádrže Matylda a je ideální pro všechny věkové kategorie. I zde vždy panuje nezapomenutelná závodní atmosféra, připraveno je občerstvení a pro vítěze samozřejmě také hodnotné ceny. Na této trati bude navíc probíhat soutěž o nejtěžší tým „KOLOS“.

Jaro je zde, vydatná sněhová pokrývka zmizela, a tak je nejvyšší čas nasadit přilbu, skočit do treter a vyrazit na kole objet alespoň ty nejzajímavější úseky závodu. Trať je celoročně značena (Extrém žluté šipky, Hobby – modré šipky).

Uzávěrka zvýhodněného startovného je v pondělí 15. května. Online přihláška a propozice.

Foto: Barbora Klap