e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Jirkov odstartuje turistickou i kulturní sezónu v sobotu

publikováno: 14.4.2015, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Kateřina Táborská/Jitka Viziová

Sdílet: facebook twitter google+

Dvě velké akce - pro milovníky kultury i turisty - chystá město Jirkov na sobotu 18. dubna. Ráno mohou pěší i cyklisté vyrazit na zahájení turistické sezóny spojené s výletem na kolech i pěšky po okolí, odpoledne pak nabídne kulturní program zámek Červený Hrádek.

raz na náměstí Dr. E. Beneše je v 8,30 hodin. Připraveny budou trasy pro pěší i cyklisty. Kolaři pojedou přes Bezručovo údolí, Nový Dům, Zákoutí, Svahovou, zpět do Jirkova po trase dlouhé 55 km. Patnáctikilometrová trasa pro pěší začíná v Blahutově, kam odjede autobus zajištěný pořadatelem zdarma. Start obou tras je v 9,00 hodin.

Na zámku Červený Hrádek začne již v 9,00 hodin jarní svod psů loveckých plemen, na odpoledne je připraven kulturní program. Ve 13,00 hodin začíná vystoupení folklórního souboru Krušnohor, ve dvě a čtyři hodiny odpoledne vystoupí bluegrassová hudební skupina COP. V 15,00 hodin je pro děti připraveno interaktivní vystoupení Kouzelné malování s čarováním a od 17,00 hodin zahraje lidově-country–folk-rocková kapela Úlet. Po celý den budou k dispozici prodejní stánky, občerstvení, výtvarná dílna. Vstupné je 60 a 30 korun.