e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Stop and Stay: Lázně Evženie v Klášterci nad Ohří

publikováno: 14.4.2014, kategorie: Turistika, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Jako protipól okolním velkým lázeňským městům působí díky svému umístění v nádherném a klidném prostředí lázeňský areál v Klášterci nad Ohří. Lázně Evženie obklopuje řeka Ohře, zámecký park a historické centrum města a zasazeny jsou mezi Doupovské a Krušné hory.

"Přestože město Klášterec nad Ohří nemá statut lázní, nabízí velmi kvalitní služby, které jsou vyhledávány čím dál větším počtem návštěvníků," říká Radka Hodicová, která pracuje na Městském úřadě v Klášterci nad Ohří jako vedoucí oddělení vztahů s veřejností a cestovního ruchu a na konferenci Stop and Stay do Žatci přijede představit právě místní lázně. "Lázeňský areál je využíván jak místními obyvateli, tak lázeňskými hosty z celé České republiky i ze zahraničí," dodává Hodicová.

V areálu je umístěno informační centrum, kde je možné si za malý poplatek načerpat zdejší minerální vody. V lázních Evženie je návštěvníkům k dispozici bazen, sauna, relaxační procedury, kosmetika a další služby. K občerstvení je možné využít kavárnu a restauraci. Na areál navazuje turistická stezka okolo Ohře a také tenisové kurty, na opačné straně pak zámecký park.