e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Winter Trial se přesouvá na 24. březen, odstartuje sezónu autodromu

publikováno: 14.3.2019, kategorie: Turistika, autor: Jan Foukal

Sdílet: facebook twitter google+

Mototuristická jízda Winter Trial se uskuteční v neděli 24. března. Původně měla odstartovat z polygonu mosteckého autodromu na konci ledna, pozdější termín vyplynul z přání přihlášených posádek. Díky tomu si bodou moci otestovat také závodní dráhu s novým povrchem. Výlet je součástí zahájení sezóny na autodromu.

Winter Trial pro dvoučlenné posádky patří mezi zážitkové akce zaměřené na zdraví prospěšné či poznávací aktivity s důrazem na bezpečnost. Akci pořádá mostecký autodrom jako premiéru. „Mířili jsme tentokrát na skupinu našich příznivců, kteří jsou vášnivými motoristy, ale už se nepotřebují prohánět po silnicích závratnou rychlostí. Naopak je baví poznávat nová zajímavá místa, stavby či scenérie,“ vysvětlil manažer.

Po startu z polygonu v 9,00 hodin se posádky vydají na silnice Krušných hor se zastávkou na prohlídku přehradní nádrže Fláje, kde se jim dostane i zasvěceného výkladu odborníka. Odtud se vrátí zpět do areálu autodromu, a to do paddocku. „Původní program jsme zkrátili, právě aby účastníci pohodlně stihli i jízdy po velkém závodním okruhu. Po obědě tak absolvují jednoduchý bodovaný kvíz ze znalostí načerpaných na Flájích a poté závod LOUDA CUP a jízdy po okruhu na čas. Nejúspěšnější posádky slavnostně vyhlásíme v 17,00 hodin,“ upřesnil Jakub Krafek.

Účastníci Winter Trial se tak stanou součástí zahájení nové sezony autodromu, kterou pro širokou veřejnost pořádá pravidelně pod názvem The Most AUTOSHOW. Letos připadá právě na neděli 24. března, program nabízí jízdy vlastním vozem po velkém závodním okruhu za velmi výhodné ceny, taxijízdy v závodních speciálech či vložené závody LOUDA CUP a The Most Monster Challenge, což je slalom traktorem mezi kužely.